Tarih: 23.04.2018 19:25

Biga?da 23 Nisan Coşkusu

Facebook Twitter Linked-in

Tören saat 09:30?da Cumhuriyet Meydanında başladı. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk Mozolesine çelenk koydu. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal marşı söylendi. Çocuklar şiir okudu ve günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapıldı. 23 Nisan Programı saat 10:00?da Biga Hüseyin Onan İlkokulunda hazırlanan program ile devam etti.

 

Hüseyin Onan İlkokulunda öğrenciler tarafından hazırlanan program beğeni ile izlendi. Öğrenciler şiir okudu, skeç (kısa oyun) oynadı, şarkı söylediler ve dans ettiler. Halk oyunları gösterisi sundular. İlkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 23 Nisan konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Biga İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emine Elif Ergin günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;

 

Bugün TBMM?nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 98.?inci yılını kutluyoruz. Tüm dünya çocuklarının imrenerek baktığı bir bayramdır. Sevilmek, eğlenmek ve oynamak bizim hakkımızdır.

 

Bugünleri bizlere armağan eden şehit ve gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendimizi bilim, teknik, fen alanında yetiştirmemiz çok önemlidir. Kendimizi ahlaki bakımdan da geliştirmeliyiz. Mutlu huzurlu bir gelecek, her alanda kendimizi yetiştirmemiz ile mümkün olacaktır. Cennet vatanımıza sahip çıkalım,dedi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine; Kaymakam Mustafa Can, Belediye Başkanı İsmail Işık, Jandarma Komutanı Tarık Pişirgen, Emniyet Müdürü Aladdin Tekin, Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Çavdar, Biga MYO Müdürü Prof. Suat Uğur, CHP Biga İl Genel Meclis Üyesi Rıdvan İpek,  Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, CHP İlçe Başkanı Özgür Ceylan, MHP İlçe Başkanı Ahmet Tekin, Sağlık Müdürü Dr. Kıvanç Işık, Spor Müdürü Celal Avcı, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —