Biga İdriskoru İbrahim Aydın Ortaokulunda Tubitak Bilim Fuarı Açıldı

Biga İdriskoru İbrahim Aydın Ortaokulunda Tubitak Bilim Fuarı Açıldı

Biga İdriskoru İbrahim Aydın Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı 27 Nisan Cuma günü saat 11:00?de okul bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.

Biga İdriskoru İbrahim Aydın Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı 27 Nisan Cuma günü saat 11:00?de okul bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.

 

Öğrenciler tarafından halk oyunu, step gösterisi yapıldı. Öğrenciler tarafından Atatürk?e özdeyişler bilim hakkında sözler okudular. Bilim Fuarının açılışı yapıldı ve stantlar gezildi.

 

Biga İdriskoru İbrahim Aydın Ortaokulu Müdürü Nermin Kunt yaptığı konuşmada;

 

İdriskouru İbrahim Aydın Ortaokulu ile Tubitak?ın ortaklaşa gerçekleştirdiği 4006 Tubitak fuarını gerçekleştiriyoruz. Unutmamalıyız ki eğitim bir sevgidir, mutluluktur. Bilim ve sevgi ise paylaştıkça çoğalan bir değerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, dedi.

 

Biga İdriskoru İbrahim Aydın Ortaokulu Matematik Öğretmeni ve Proje Yürütücüsü Murat Yardımcı yaptığı konuşmada;

 

Tubitak bilim fuarları temel eğitimden bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB?e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla ortaokul öğrencilerini kendi ilgilileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.

 

Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Tubitak bilim fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı öğrencileri öğrendikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle, aileleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmasını sağlamaktır.

 

Fuarımızda, Türkçe, Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilgiler, Bilişim Teknolojileri, İngilizce, Beden Eğitimi, Teknoloji Tasarım derslerimizden oluşan 20 projeyi içermektedir. 

 

Türkçe alanında 2 proje, Fen alanında 3 proje, İngilizce alanında 2 proje, Beden Eğitiminde 2 proje, Müzik alanında 1 proje, Matematik alanında 4 proje, Sosyal Bilimler alanında 2 proje, Bilişim Teknoloji alanında 3 proje ve Teknoloji Tasarım alanında 1 projemiz bulunuyor.

 

Öğrencilerimiz 20 projeyi 40 öğrencimiz 9 danışman öğretmeni nezaretinde özverili çalışmalarıyla ortaya koydular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, dedi.

 

Biga İdriskoru İbrahim Aydın Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına; Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürleri, Okul Müdürü Nermin Kunt, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, İdriskoru köyü muhtarı Feyzullah Şahin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 



Eğitim 27.04.2018 17:52:02 0
  • Cuma 25.3 ° / 14.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.6 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 14.8 ° false
  • BIST 100

    10517,87%1,92
  • DOLAR

    32,29% 0,07
  • EURO

    35,04% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2475,25% 0,38
  • Ç. ALTIN

    3964,16% 0,39