Eğitim 8.05.2018 14:16:03 0

Biga Değerleri Topluluğundan İşbaşı Eğitim Programları Konulu Seminer

Biga Meslek Yüksekokulu (Biga MYO) Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen ?İşbaşı Eğitim Programları ve Öğrenci Staj Programları? konulu seminer 7 Mayıs Pazartesi günü Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi.

Biga Değerleri Topluluğundan İşbaşı Eğitim Programları Konulu Seminer

İŞKUR Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü- Biga Hizmet Merkeziİş ve Meslek Danışmanları Emre Akbulut, M.Tolga Ayyıldız ve Raziye Özturan`in katılımlarıyla gerçekleşen seminerde;

 

İş arama becerileri, CV hazırlama, iş görüşmesi ve işbaşı eğitime katılım şartları hakkında öğrencilere detaylı bilgi verildi. İş ve Meslek Danışmanları Akbulut,  Ayyıldız ve  Özturan; ?Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin  yaptıkları zorunlu 30 günlük staj uygulaması, işbaşı eğitim programı kapsamına alındı. Bunun için öğrencilerimizin ve staj yapacakları işyerinin İŞKUR`a üye olması zorunludur. Programın temel amacı, öğrencilerimizin mesleki deneyimlerini arttırmak ve işyerlerine herhangi bir harcama yapmadan istedikleri elemanı yetiştirme olanağını sağlamaktır. Programın çalışma süreleri günde 5 ile 8 saat arasında olmak üzere haftada en fazla 6 gündür, dedi.

 

Biga Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencilerin yüksek katılımı ile gerçekleşen toplantı, öğrenci sorularının uzmanlarca cevaplanması ile sona erdi.



Bu Haberler İlginizi Çekebilir