Biga Şehiriçi Minibüs Koop. Üyesi 57 Kişinin Ortak Bildirisi

Biga Şehiriçi Minibüs Koop. Üyesi 57 Kişinin Ortak Bildirisi

Biga Belediye Meclisi Nisan ayı meclis toplantısında Şehiriçi minibüs hat sayısının arttırılmasına dair, Mali Hizmetler Müdürlüğünün 21.03.2018 tarih ve E.4218 sayılı yazı görüşüldü. Oy çokluğuyla kabul edilmişti. Biga Şehiriçi Minibüs Kooperatifi üyesi o

57 kişinin yaptığı ortak basın açıklamasında;

 

Bizden Görüş Alınmadı ve İtirazlara Kulak Verilmedi

 

Geçtiğimiz günlerde Biga Belediye meclisinde oy çokluğu ile alınan kararla halen 60 olarak hizmet vermekte olan araç sayısı 10 daha artırılmıştır. Başvurumuz üzerine, karar metni dün kooperatifimize ulaştırılmıştır. Hemen belirtmek gerekir ki tüm itirazlara rağmen şehir içi ulaştırma hizmetlerinin tarafı olan bizlerden bu konuda hiç bir şekilde görüş alınmamış, haklı itirazlara da kulak verilmemiştir.

 

Meclis kararının iptali için dava açmak zorunda kaldık

 

Kooperatifimiz üyesi olan şehir içi minibüs işletmecileri, Biga Belediyesi tarafından hazırlanan ve yürürlüğe konulan ve belediyemiz internet sitesinde yayınlanan Biga Belediyesi özel toplu taşıma yönetmeliği 8, 14, 15 ve 16.?ıncı maddeleri kapsamında sahibi bulundukları çalışma ruhsatı ile bu faaliyeti yürütmektedirler. Yine yönetmeliğin hemen 1.?inci maddesinde amaç olarak taşıma hizmetini yürüten bizlerin yani işletmecilerin ihtiyaç ve menfaatlerinin de hizmetin yürütülmesinde göz önüne alınacağı düzenlenmiştir. Buna rağmen görüş ve itirazlarımızı sunma imkanı tanınmadan alınan karardan gerek işletmeci üyelerimizin ve gerekse hizmetten yararlananların ve hatta kararı alan Biga Belediyesi için dahi telafisi imkansız zararlara sebebiyet vereceği düşüncesiyle ve kooperatifimize kayıtlı 55 üyemizce hep birlikte vekil tayin edilen Avukat Erdem Tan tarafından Çanakkale idare mahkemesinde meclis kararının iptali için dava açmak zorunda kalınmıştır.

 

Kararda ısrar edilmesi ve ihalenin yapılması halinde oldu-bittiye getirilmemesi için tıpkı meclis kararı gibi yapılması düşünülen 10 araçlık ihalenin de iptali için ayrıca dava açılması da değerlendirilmektedir.

 

Hat sayısının 50 den 70 çıkartılması nedeniyle buradaki artış oranı %40 yani nüfus artışının 5 katı

 

Hat sayısının 10 daha artırılmasına ilişkin meclis kararında belirtilen yeni hat ve güzergâhların açılması ve nüfus artışı gibi gerekçelerin var olmadığı, örneğin Biga nüfusunun 2014-2018 yılları arasında 47.898 iken 53.537 olarak yani yüzde 8 oranında artmasına rağmen minibüs hat sayısının 50 den 70 çıkartılması nedeniyle buradaki artış oranı %40 yani nüfus artışının 5 katı kadardır. Ayrıca alınan kararın yukarıda belirtilen toplu taşıma yönetmelik hükümlerine de aykırı olduğu düşünülmektedir. Avukatımızın verdiği görüş ve bilgilere göre idare hukukunda iptali gereken ve sakat olarak ifade edilen bu meclis kararına dayanılarak yapılması düşünülen ihalenin de iptali söz konusu olabilecektir. Gerek hukuksal süreci ve gerekse çalışma şartlarımız ve kazançları dışarıdan değerlendirme durumunda olan muhtemel taliplilerin ihale sürecinden önce kooperatifimize de gelerek danışmalarının menfaatlerine olacağını düşünüyoruz.

 

Gece Gündüz Çalışıyoruz

 

Gerçekten de gece gündüz, yaz kış demeden halkımıza bu hizmeti verirken özverili bir şekilde çalışmaktayız. Devletimiz ve belediyemizin aldığı kararlara uymakta, örneğin engellilerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla büyük bedeller ödeyerek araçlarımızı rampalı hale, daha rahat ve konforlu olması için de araçlarımızı belli bir marka ve modele dönüştürmüş bulunmaktayız.

 

Uygun ücret alarak hizmet veriyoruz

 

Dahası çevre ilçelerde ücret 2 TL olmasına rağmen bizler normal 1,75 TL öğrenci ise 1,40 TL?ye bu hizmeti vermekteyiz. 0-6 ve 65 yaş uygulaması, belediyece dağıtılan en az tahminle 2.500 ücretsiz ulaşım kartları nedeniyle ücretsiz taşıma yapıldığı gibi belediyemizin uygun gördüğü dini ve milli bayramlardaki etkinlikler için de ne halkımızdan ne de belediyeden her hangi bir ücret alınmamaktadır. Okulların tatil olduğu 15 Haziran-15 Eylül döneminde dışarıdan gelen öğrenciler memleketlerine dönmekte, yerleşik olan öğrencilerin okullarına ulaşım ihtiyacı kalkmakta ve yine yazlıklara ve köylerine gidenler nedeniyle de bu süreçte dönüşümlü mevcut araçlardan yarısı hizmet vermekte, diğer yarısı ise çalışmaya ara vermek zorunda kalmaktadır.

 

 

Biga?ya ve Biga halkına hizmet vermekten her zaman onur ve gurur duyduk

 

Biz kooperatif üyeleri olarak belediyemizin sloganı doğrultusunda ve belediyemiz ile el ele yaşanacak şehir Biga?ya ve Biga halkına hizmet vermekten her zaman onur ve gurur duyduk. Amacımız her zaman olduğu gibi bundan sonra da namusumuzla çalışarak evimize ekmek götürmek. Haksız ve adil olmayan uygulamalarla ekmeğimizle oynanmasına da herkes gibi bizim de karşı duruşumuzun halkımızca takdir edileceğine inanıyoruz. Siyasi veya kişisel yaklaşımlar içinde olmadığımız gibi, süreçle ilgili ümitsiz ve sahipsiz de değiliz, dik duran, büyük ve bütün bir aileyiz. Tüm bunlara rağmen önceden olduğu gibi bundan sonra da Biga belde halkının ulaşım ihtiyacı için özenle hizmete devam edeceğimizi, yaklaşan bayram öncesi hukuka aykırı, adil olmayan ve haksız karardan dönülmesi yönünde umudumuzu yine de kaybetmediğimizi ve bu yönde alınacak kararın esnafımız için güzel bir bayram hediyesi olacağını düşüyoruz.



Biga 17.05.2018 12:58:29 0
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.4 ° / 8.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07