Biga Ramazan Bayramı Protokol Bayramlaşması

Biga Ramazan Bayramı Protokol Bayramlaşması

Ramazan Bayramı`nın birinci gününde Bayram Namazı`nı Tarihi Namazgâh?ta kılındı. Biga protokolü bayramlaşması bayramın 1.?inci günü Cumhuriyet Meydanı (Hükümet Konağı Meydanında) gerçekleştirildi. Bayramlaşma törenine; Ramazan Bayramı`nın birinci gününde

Ramazan Bayramı`nın birinci gününde Bayram Namazı`nı Tarihi Namazgâh?ta kılındı. Biga protokolü bayramlaşması bayramın 1.?inci günü Cumhuriyet Meydanı (Hükümet Konağı Meydanında) gerçekleştirildi.

 

Biga protokolü bayramlaşması bayramın 1.?inci günü Cumhuriyet Meydanı (Hükümet Konağı Meydanında) saat 10:00?da gerçekleştirildi. Biga Kaymakamı Mustafa Can ve beraberindeki protokol İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Biga Bisev Huzurevi ve Biga Devlet Hastanesi ziyaret ederek, bayramlaştı.

.

Bayramlaşma törenine; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tarık Bişirgen, Biga Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Soyutürk, Ak parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Engin Tanrıkulu, MHP İlçe Başkanı Ahmet Tekin, Çanakkale MHP Milletvekili Av. Arda Bozkurt, Çanakkale İYİ Parti Milletvekili Adayı M.Tamer Ergün, İYİ parti İlçe Başkanı Mehmet Emir, Emniyet Müdürü Alaaddin Tekin, Sağlık Grup Başkanı Dr Kıvanç Işık, Esnaf Odası Başkanı İbrahim Mutur, Şoförler Odası Başkanı Sait Tanur Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah, mahalle-köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada;

 

30 günlük Ramazan ayı boyunca oruçlarımızı tuttuk ve ibadetlerimizi yaptık. Bayrama kavuştuk. Allah, bir dahaki Ramazan ayını da kavuşturmayı nasip etsin. Beraberlik adına Allahın bize lüks ettiği en güzel günlerden biri de bu bayramlardır. Dargınlıkların ve küskünlüklerin giderildiği, dayanışma ortamının sergilendiği bizlerde İslam toplumu olarak güzel günleri en layık şekilde değerlendirmesini bilmeliyiz.

 

İslam toplumunda ve âleminde birçok sıkıntı yaşanıyor. Kan ve gözyaşının olduğu her yerde Müslüman kanı akıtılıyor ve Müslüman gözyaşı dökülüyor. Bayramlar olumsuz gidişatın sona ermesine vesile olur. Ülkemizde terörle mücadele ediliyor. Bayram demeden ailelerinden uzak ülkenin birliği ve beraberliği için güvenlik görevlilerimiz sınır dışında ve yurtiçinde operasyonlar yapıyorlar. Allah, askerimizi ve polisimizi kazadan, beladan ve kötülüklerden korusun. Memleketimize huzurlu günler nasip etsin. Bayramlaşma törenine gelen herkese teşekkür ediyor, bayramınızı kutluyorum, dedi.

 

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık yaptığı konuşmada;

 

Mübarek Ramazan ayını Allah?ın izniyle tamamlamış olduk. Bayramı hep beraber kutlamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bayramlar birlik ve beraberliğin öne çıktığı önemli ve manevi günlerden biridir. Birlik ve beraberliğimiz sadece sözde kalmasın, hayatımızın bütün alanında görmeyi, ülkemizin menfaati açısından daha doğru olduğu belirtiyor ve iyi bayramlar diliyorum, dedi.



Biga`da Ramazan 15.06.2018 14:12:07 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61