Bigalı Çocuklara Yaz Sonu Şenliği

Bigalı Çocuklara Yaz Sonu Şenliği

Biga Belediyesi 4 bilgi evinde ve Atatürk Kültür Merkezi`nde açılan yaz kurslarında 4`üncü sezonu da şenlikle tamamladı.

Biga Belediyesi 4 bilgi evinde ve Atatürk Kültür Merkezi`nde açılan yaz kurslarında 4`üncü sezonu da şenlikle tamamladı.

 

3 bin 35 kursiyerin katılarak sezonu tamamladığı yaz kursları şenliğinin açılışında konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık;

 

 "Yaz kurslarımızda 4`üncü şenliğimizi düzenliyoruz. Göreve geldikten sonra kültür ve sanat anlamında önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Atatürk Kültür Merkezi`ni açtık. 4 bilgi evimizi de bilimsel altyapı ile çocuklarımıza eğitim ve öğretim anlamında katkı yapar hale getirdik. Bugün burada 38 farklı kursta 39 eğitmenimizin katkısıyla 3 bin 35 kursiyerimizle yaz sezonunu kapatıyoruz. Biga?mızın gelişen ve güzelleşen yüzünü sizlerin desteğiyle ortaya çıkarmaya devam ediyoruz. Katkılarınız için hepinize bir bir teşekkür ediyorum. Yaklaşık 4 yılda çok önemli işler yaptık. Çok önemli çalışmalar ortaya koyduk. Şimdi ise ortaya koyduğumuz önemli kültür ve sanat birikiminin alışkanlıklarımız arasında kendine yer bulması ve hayatımızın kalıcı bir parçası olması için çalışmaya geldi. Hep birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı.

 

Açış konuşmasının ardından Başkan Işık, eğitmenlere teşekkür belgesi verirken, eğitmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Stantlar gezildi.

 

Şenlikte kursiyerler, kendi ürettikleri ürünleri ve öğrendiklerini sergilediler. Tiyatro, modern dans, halk oyunları, jimnastik, bale, karate, gitar, keman, bağlama ve çocuk korosu gösterilerinin yanı sıra palyaço, yüz boyama, şişme oyun parkı ve çeşitli ikramlar çocuklar için hazırlandı.

 

Atatürk Kültür Merkezi?nde 3-15 yaş grubu çocuklar için seramik, ahşap boyama, modern dans, koro, drama, tiyatro, halk oyunları, güreş, karate, jimnastik, yoga, bale, resim dersleri kursları düzenlendi. Bilgi evlerinde ise 6-15 yaş grubu çocuklar, rakamların dansı, origami, zeka oyunları, satranç, uzay ve astronomi, geri dönüşümde farkındalık, işaret dili, yaratıcı drama, Kuran Kursu, gitar, keman, bağlama, eğlenceli fırçalar, kitap okuma saati ile çocuklar güzel bir yaz tatili geçirdiler. Cumhuriyet Bilgi Evi?nde ayrıca kadınlar için girişimcilik ve teknoloji  (teknokadın) eğitimleri de ilgi gören kurslar arasındaydı.

 

 Ayrıca futbol, basketbol, kort tenisi, jimnastik, masa tenisi, voleybol, basketbol ve atletizm dersleri de Biga Belediyesi güvencesiyle yaz sezonunu tamamladı.

 

 Biga Belediyesi Bilgi Evlerinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Rakamların Dansı dersinde çocuklar oyun temelli matematiksel algı gelişim programıyla tanıştılar. Minikler eğlenerek sayılarla, geometrik şekillerle dost oldular. 6-8 yaş miniklerimiz için hazırlanan ders sayesinde çocuklar erken yaşlarda sayıların ve şekillerin eğlenceli dünyası ile tanıştılar. Ayrıca minik kursiyerlerin çevreye ve doğaya saygı konusunda küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirilmeleri için de atık malzemeleri, geri dönüşümü tanımaları ve kâğıt, peçete, kıyafet ve kutularla yeniden kullanılabilir eşya yaparak farkındalık edinmeleri için ders aldılar.

 

Belediye Meydanı`nda gerçekleşen etkinlikler, kursiyerlerin ailelerinin ve halkın yoğun ilgisine sahne oldu.



Biga 11.08.2018 10:39:32 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19