Biga Devlet Hastanesi Yoğum Bakım Ünitesi Yatak Sayısı Arttırıldı

Biga Devlet Hastanesi Yoğum Bakım Ünitesi Yatak Sayısı Arttırıldı

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile Biga Devlet Hastanesinde bulunan yoğum bakım ünitesi yatak sayısının arttırıldığını açıkladı.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile Biga Devlet Hastanesinde bulunan yoğum bakım ünitesi yatak sayısının arttırıldığını açıkladı.

 

Yapılan yazılı açıklama;

 

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü?ne bağlı Biga Devlet Hastanesi?nde yoğun bakım yatak sayıları arttırılarak 2.?inci seviye Yoğun Bakım Ünitesi hizmet vermeye başladı.

 

Her geçen gün açtığı yeni birimlerle gücüne güç katan Biga Devlet Hastanesi, yoğun bakımlarındaki yatak sayısını daha fazla hastaya hizmet verebilmek amacıyla 1. (seviye) Genel Yoğun Bakım yatak sayısı 5 ten 8` e çıkarıldı. 2.(seviye) Genel Yoğun Bakım Ünitesi de tescilini alarak 9 yatak sayısı kapasitesiyle hizmet vermeye başladı. Bu sayede Biga Devlet Hastanesinde Genel Yoğun Bakım hizmeti için toplam yatak sayısı 17`ye yükselmiş oldu.

 

Günümüz ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak ileri teknolojiye sahip modern cihazlarla donatılan ünitede her türlü müdahalelerin yapılabildiği 1. ve 2.seviye ünitelerimiz yoğun bakım standartlarında olması gereken her türlü tıbbi ekipman ve 24 saat tam kadro çalışan personeliyle hizmet vermektedir.

 

Yoğun bakım ünitelerini açmaktaki amacın, hastaların il dışına sevkinin önlenmesi, bu sebeple oluşan hastanın zaman kaybetmemesi ve maddi kayıpların önüne geçilmesi, sevk sırasında oluşabilecek risklerden hastaları korumak ve tedavilerini kendi şehirlerinde sürdürmelerini sağlamak için hem bölgede ki hem de Türkiye genelinde yoğun bakım yataklarının sayısı her geçen gün artarak dünya standartlarının üzerinde hizmet verilmesi sağlanmaktadır.

 

Çanakkale ilinin ilçeleri arasında bulunan Biga Devlet Hastanesş hasta kabulü fazla olan hastanelerinden biridir. Çanakkale ili genelinde hastanelerde de yoğun bakım ünitelerine çok önem verilmekte.

 

Yoğun bakım hizmetleri sayesinde ölümle yaşam arasında duran insanların hayata tutunmasını sağlanabiliyor. Vatandaşlara, hastalara kaliteli sağlık hizmet sunabilmek için İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile hastane kapasitesinin kaliteli ve etkin bir şekilde artırılmasına yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir.



Sağlık 1.09.2018 12:23:22 0
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Salı 27.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.4 ° / 15.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04