Biga Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Açılışı Gerçekleştirildi

Biga Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Açılışı Gerçekleştirildi

2018 yılı Troya?nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girişinin yirminci yıl dönümü nedeniyle Biga Kaymakamlığı tarafından 10 güzide sanatçının katılımıyla Biga Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunun açılışı 3 Eylül Pazartesi günü Çınarlık Parkında gerç

2018 yılı Troya?nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girişinin yirminci yıl dönümü nedeniyle Biga Kaymakamlığı tarafından 10 güzide sanatçının katılımıyla Biga Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunun açılışı 3 Eylül Pazartesi günü Çınarlık Parkında gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Açılış konuşmaları yapıldı. Ardından kurdele kesimi yapılarak, Biga Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu açıldı.

 

Sempozyum Koordinatörü Heykeltıraş Ekrem Yılmaz yaptığı konuşmada;

 

Taş Heykel Sempozyumunun amacı, ülkemizin sanatçıları ile diğer ülke sanatçılarını bir araya getirmek. Sanatı, sanatçıyı ve sanatseveri halk ile buluşturmak. Sanatçılara destek olmak. Biga ilçemizi yurtiçinde, yurtdışında tanıtmak. İlçemize sanat yapıları kazandırmak. İlçemizin ve ülkemizin sanatsal birikimine katkıda bulunmaktır.

 

Biga Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu 03-28 Eylül tarihleri arasında açık hava şartlarında Biga halkı ile iç içe gerçekleştirilecek sanat etkinliğidir. Biga Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunun teması 2018 Troya yılı kapsamı doğrultusunda, Troya olarak belirlenmiştir.

 

Sempozyuma 5 yerli ve 5 yabancı olmak üzere 10 heykel sanatçısı katılmaktadır. Sanatçılarımız 25 günlük etkinlik süresince kendilerine özgü tasarımlarını mermerleri yontarak, Biga?ya kazandıracaklardır.

 

Etkinlikte 33 metreküp, 100 tona yakın beyaz mermer kullanılacaktır. Sempozyumda yapılacak eserler, Biga?nın muhtelif yerlerini süsleyecek. Anlamsal ve fiziksel değer katacak.

 

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada;

 

2018 yılı ilimizde ve ülkemizde Troya yılı olarak belirlenmiştir. Troya yılı nedeniyle 3 tane etkinlik planladık. İlkini geçen Temmuz ayında yelken yarışması yaptık. İkinci etkinliğimiz Biga Uluslararası Troya Taş Heykel Sempozyumu oldu. Troya yılı adına kalıcı eser bırakılmış olacak. Üçüncü etkinliğimiz Ekim ayında Propontis Sempozyumu olacak. Marmara Denizi Çevresi Kültürleri olarak geçiyor.

 

Ülkemizden ve Yurtdışından gelen sanatçılara başarılar diliyorum. Yapılacak olan eserler ilçemizde güzel yerlere Troya yılı anısına, gelecek kuşaklara eser bırakılması adına ilçemizin farklı noktalarına koyulacak. Etkinliklerin ilimize, ilçemize ve ülkemize tanıtım ve turizm adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, dedi.

 

Eserlerin açılışı 28 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.

 

Düzenlenen etkinliğe; Biga Kaymakamı Mustafa Can ,Biga Belediye Başkanı İsmail Işık,Jandarma Komutanı Tarık Pişirgen,Emniyet Müdürü Alaaddin Tekin,İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen,Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl,Biga TSO Genel Sekreteri Mustafa Mutlu, Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur, Biga Esnaf Odası Başkanı İbrahim Mutur katıldı.



Biga 3.09.2018 19:14:49 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36