Biga?da 31.?inci Ahilik Haftası Kutlandı

Biga?da 31.?inci Ahilik Haftası Kutlandı

Biga?da 18 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları 21 Eylül Cuma günü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Biga?da 18 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları 21 Eylül Cuma günü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

 

Kutlanılan 31.`inci Ahilik Haftası için Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk koyuldu. Saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. Protokol konuşmaları yapıldı. Öğrenciler şiir okudu. Halk oyunları gösterisi sunuldu.

 

Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Mutur yaptığı konuşmada;

 

17 23 Eylül tarihleri arasında ülke çapında kutladığımız Ahilik Haftası tüm halkımıza, esnaf ve sanatkârlarımıza kutlu olsun. Bu bizlerin yani esnaf ve sanatkârların bayramıdır.

 

Ahilik 13.?üncü yüz yılda Ahi Evran tarafından kurulan bir esnaf teşkilatının adıdır. Dini esaslara bağlı olarak, esnaf ve sanatkârları dürüst olmaya davet eder. Ahilik Anadolu Selçuklu döneminde başlamış ve Osmanlı döneminde de devam etmiş. Cumhuriyet döneminde ise olgunlaşmıştır. Ahilik esnaf ve sanatkâr, iş yeri sahibi ve üretim yapanlarının oluşturduğu ortak meslek örgütlerinin bütünüdür.

 

Ahiliğin kendi içinde kuralları vardır. Alnı açık olmalı, eli açık, cömert ve yardımsever olmalı. Sofrası, kapısı açık olmalı, dili yalandan, iftiradan, gıybetten uzak olmalı, gözünü ayıp aramaktan, elini haramdan uzak tutmalı. Belini bağlamalı, kimsenin namusuna göz dikmemelidir, dedi.

 

Ahilik Haftası Ödül Töreni

 

Biga TSO tarafından belirlenen yılın ahisi; nalbur Süleyman Faruk Eşelekli oldu.

 

Biga Kredi Kefalet Koop. tarafından belirlenen yılının ahisi; kaportacı Fuat Özbahadır oldu.

 

Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından belirlenen yılın ahisi; motosiklet tamircisi Kazım Ünal oldu.

 

Biga Şoförler Odası tarafından belirlenen yılın ahisi; şoför Ahmet Gül oldu.

 

Biga Kahveciler Odası tarafından belirlenen yılın ahisi; kahvehane işletmecisi Ali Boz oldu.

 

Biga Lokantacılar Odası tarafından belirlenen yılın ahisi; lokanta işletmecisi Mahmut Özkim oldu.

 

Biga Halk Eğitim Merkezi tarafından belirlenen yılın kalfası; kuaför Esra Balon, yılın çırağı; mobilyacı Kerem Demirdağ oldu.

 

Ahilik Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene; CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Kaymakam Mustafa Can, Belediye Başkanı İsmail Işık, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, CHP Biga İlçe Başkanı Atilla Diren, esnaflar, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

 

Cumhuriyet Meydanında tören sonunda toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Saat 13:00?de Alişdede Camiisinde mevlidi şerif okutuldu.



Biga 21.09.2018 16:47:18 0
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22