Biga Sivil Toplum Platformu (STP) 145 Toplantısı Yapıldı

Biga Sivil Toplum Platformu (STP) 145 Toplantısı Yapıldı

Biga Sivil Toplum Platformu (STP)?nin 145.?inci toplantısı Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sait Tanur Başkanlığında 2 Ekim Salı günü saat 18:00?de Biga Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı.

Biga Sivil Toplum Platformu (STP)?nin 145.?inci toplantısı Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sait Tanur Başkanlığında 2 Ekim Salı günü saat 18:00?de Biga Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı.

 

Saygı duruşu yapıldı ve bir önceki toplantı hakkında bilgi verilerek değerlendirildi. Alper Yılmaz, 15 19 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Propontis Sempozyumu hakkında bilgi verdi.

 

??15 19 Ekim Uluslararası Propontis Sempozyumu??

 

Alper Yılmaz yaptığı açıklamada;

 

Yapılan çalışmalar ile kültür turizmini hareketlendirmek ve canlandırmak gerekiyor. Çalışmalarımızı 2008 yılından bu zamana kadar yapıyoruz. Propontis Sempozyumu; Marmara Denizinin çevresinde yer alan kültürlerin birbirleri ile etkileşimini anlatan, orta çağa kadar arkeolojik temasını oluşturan konuların hepsini inceleyebilecek. Sempozyuma 165 bildiri katılacak. 65 tanesi dünyanın çeşitli ülkelerinde çalışmış kişiler. Uluslararası Propontis Sempozyumu 15 19 Ekim tarihleri arasında Biga Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecek, dedi.

 

 

 

??12.?inci Biga Tarım ve Hayvancılık Fuarı (Biga Fuarı) ve Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması??

 

 Biga Ticaret ve Sanayi Odası Fuar komisyonu başkanı Cüneyt Oflaz Biga Güzelliği Sığırcılık Yarışması ve Biga Fuarı hakkında bilgi verdi.

 

Cüneyt Oflaz konuşmasında;

 

3 Ekim Çarşamba günü Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması düzenlenecek. 5 kategoriden oluşacak. Aynı gün Biga Şartlarında İdeal Hayvan Barınakları Projesi Poster Sunumu ve Konferansı Biga TSO konferans salonunda düzenlenecek. 4 Ekim Perşembe günü Biga TSO konferans salonunda markalaşma hakkında çalıştay yapılacak. Yöresel ürünler hakkında ikramımız olacak.

 

5 Ekim Cuma günü Biga Belediyesi Kapalı Pazar yerinde saat 14:30?da Biga Fuarı yapılacak. Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Ziyaret sayısı 150 bindi, bu yıl 110 bin katılım bekliyoruz. Biga Fuarına 115 firma katılacak, dedi.

 

??Karabiga Beldesi açıklarında Deniz Şırlanı Avcılığı??

 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Seydi Ali Doyuk, Karabiga Beldesi açıklarında yapılmak istenen ??Deniz Şırlanı Avcılığı?? hakkında bilgi verdi.

 

Ali Doyuk açıklamasında;

 

Karabiga Beldesinde yapılan Deniz Şırlanı Avcılığının diğer deniz ürünlerine zarar veriyor. Ayrıca avlanması yasak. Gerekli tedbirler alınarak, kontroller yapılıyor. Deniz Şırlanının, 15 Nisan 31 Ağustos tarihi itibariyle avlamak yasak,dedi.

 

Dilek ve temenniler bölümünde;

 

Balıkçılar da söz alarak; balıklara, karideslere ve diğer deniz canlılarına zarar verdiğini söyleyerek, gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

 

Biga TSO konferans salonunda düzenlenen STP toplantısına; Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, BİSİAD Başkanı İsmail Özer, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin, Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur, Biga Ziraat Odası Başkanı Fikret Demir, Biga Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Biga Esnaf Odası Başkanı İbrahim Mutur, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı İrfan Filiz, Biga İlçe Tarım Müdürü Vasfi Karaca katıldı.



Biga 3.10.2018 18:04:52 0
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 14.4 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19