3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi. 1 nolu Sağlık Ocağının önünden başlayan yürüyüş, Şehir Parkında sona erdi.
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi. 1 nolu Sağlık Ocağının önünden başlayan yürüyüş, Şehir Parkında sona erdi.
Sağlık Grup Vekili Dr. Kahraman açıklamasında;
Günümüzde hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi durumundadır. Fiziksel hareketsizlik, toplumda obezite başta olmak üzere kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran en önemli nedenlerden biridir. Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2010 sonuçlarına göre 12 yaş üzeri nüfusun %72`sinin; 6-11 yaş nüfusun ise %60`ının hareketsiz olduğu bulunmuştur. Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite, spor kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanmaktadır. Oysa fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır.
Oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika; 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır. (Orta şiddette fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitedir. Bunu şu şekilde tanımlayabiliriz; yapılan aktivite esnasında kişi konuşabilir fakat şarkı söyleyemez.
Aktivite yapabilirsiniz. Örnek verecek olursak; yürüyüş, toplu taşıma araçlarından inerken bir iki durak önce inip yürümek, arabanızı farklı yere park edip yürümek, bisiklet kullanmak, asansöre binmek yerine merdivenleri kullanmak, dedi.