Biga 5.10.2018 19:46:08 0

Biga Gıda Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarının Açılışı Gerçekleştirildi

Bu yıl 12.?incisi düzenlenen Biga Gıda, Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı 5 Ekim Cuma günü saat 14:30?da Biga Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirildi.

Biga Gıda Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarının Açılışı Gerçekleştirildi

Bu yıl 12.?incisi düzenlenen Biga Gıda, Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı 5 Ekim Cuma günü saat 14:30?da Biga Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirildi. Biga Fuarı bu yıl 20 bin metrekarelik Biga Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirildi. 120 firma fuara katıldı. Fuara katılan firmalar toplam bin peronda stant açtı.

 

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Başkanı Şadan Doğan yaptığı konuşmada;

 

Bir yıl aradan sonra yeni ve büyük bir kapalı alanda Biga Fuarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Fuarımızın açılışının ardından stantları gezeceğiz. Göreceksiniz fuarımız tarım ve hayvancılık ağırlıklıdır. Her geçen yıl bu ağırlık artıyor. Bu durum ikinci fuar için kolları sıvayacağımızı gösteriyor. İkinci fuarımız tarım ve hayvancılık dışındaki sanayi ve ticari sektörlerin yer aldığı genel fuar olacaktır.

 

Biga ekonomisiyle ülkemizde ve dünyada yaşanan değişimlerden doğal olarak etkileniyor. Önemli tarım ve hayvancılık bölgesiyiz. Önemli ticaret bölgesiyiz. Dövizde ki hareketlilik fiyatları etkiliyor. Tedarikçiler zorlanıyor. Biga TSO olarak Biga ekonomisinden sorumluyuz.

 

Biz çalışıyoruz, üretiyoruz, daha farklı üretmek istiyoruz. Destek ve teşviklerin verilmesi gerekenler bizleriz. Bigalı çalışkan ve özverilidir. Tarım ve hayancılığı iyi biliyoruz. Gerekli teşvikler tarım ve sanayiye verilirken bir kere daha düşünülmeli, gerekli önem verilmelidir.

 

Biga Fuarı her yıl 100 binden fazla ziyaretçisiyle örnek fuar haline geldi. Türkiye?yi üreten, çalışan, istihdam sağlayan işverenlere, fabrikalara, destekler verilmeli. Biga TSO olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız, dedi.

 

Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Biga Fuarı açılış kurdelesinin kesimiyle birlikte gerçekleştirildi. Fuara katılan kişiler stantları gezdi.

 

Biga Fuarının açılışına; AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, oda başkanları, iş adamları, daire amirleri, çiftçiler, vatandaşlar ve firmalar katıldı.



Bu Haberler İlginizi Çekebilir