Tarih: 17.10.2018 16:05

Biga Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Yerli Yazılım Pardus Atağı

Facebook Twitter Linked-in

Biga Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen projesi Pardus Eğitimi başladı. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Çağlar Akçay tarafından verilen ve 5 gün devam edecek eğitime 35 öğretmen katılıyor. Öğretmenler 30 saat eğitim almış olacak.

 

Proje ile TÜBİTAK tarafından geliştirilen Pardus işletim sisteminin okullarda kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen kurs merkezini ziyaret ederek, PARDUS işletim sistemi hakkında bilgi aldılar.

 

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen; Biga Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin başlattığı çalışmayla okulda ki etkileşimli tahtalarda öğretmenlerimizin ulusal işletim sistemi Pardus yazılımını kullanılmaya başlayacaklarını, ilerleyen zamanlarda diğer okullarımızda da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

 

 

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Çağlar Akçay yaptığı açıklamada; Kursumuz 5 gün sürecek. Öğretmenler 30 saat eğitim almış olacak. Yerli ve Milli İşletim Sistemi PARDUS?un kurulumu ve kullanımı ile ilgili bilgiler verilecek, dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —