Tarih: 19.10.2018 18:01

Biga?da Muhtarlar Günü Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Biga?da Muhtarlar Günü 19 Ekim Cuma günü saat 11:00?de Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve muhtarlar Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

 

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende konuşan Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah;

 

Muhtarlık müessesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olan yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli yer tutmaktadır.

 

19 Ekim gününün hükümetimiz tarafından muhtarlar günü olarak belirlenmesi, devletimiz ve hükümetimizce en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir.

 

Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık periyotlarla Cumhurbaşkanlığı külliyesinde muhtarlarımızla bir araya gelmesi, bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir.

 

Muhtarlar Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin temsilcisidir. Halkımızın talep ve ihtiyaçlarını yetkili makamlara ulaştırma konusunda iyi imkânlara kavuşmuştur. Tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum, dedi.

 

Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve muhtarlar Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından, Biga Kaymakamı Mustafa Canı makamında ziyaret ettiler.

 

Muhtarlar günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah, köy ve mahalle muhtarları katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —