Biga Kapalı Pazar Yeri Çok Güzel Trafik Sınıfta Kaldı

Biga Kapalı Pazar Yeri Çok Güzel Trafik Sınıfta Kaldı

Biga Kapalı Pazar Yeri yeniden yapıldı ve 8 Ağustos 2018 tarihinde yeniden esnafın ve vatandaşın hizmetine sunuldu. Çarşamba günleri açılan Kapalı Pazar yerinde yoğun trafik nedeniyle vatandaşların ve şehiriçi minibüslerin rahat bir şekilde Pazar yerine g

Biga Kapalı Pazar Yeri yeniden yapıldı ve 8 Ağustos 2018 tarihinde yeniden esnafın ve vatandaşın hizmetine sunuldu. Çarşamba günleri açılan Kapalı Pazar yerinde yoğun trafik nedeniyle vatandaşların ve şehiriçi minibüslerin rahat bir şekilde Pazar yerine gelip gitmesi çile haline dönüştü. Çift yönlü araçların park etmesi yasaklanabilir. Zabıta ve polis Çarşamba günleri gerekli önlemleri alıp, araç sürücülerini uyarabilir.

 

Trafik levhaları, zabıtaların ve polislerin ceza yazıp arabanın camına bırakmaları trafiği rahatlatmıyor. Şehiriçi minibüsleri Pazar yeri çıkış kapılarının yan tarafında duruyor. Şehiriçi minibüsü sağa ya da sola dönmek istediğinde, düzensiz araba parkları nedeniyle zor çıkıyor. Şehiriçi minibüs esnafı duba ve şerit koyarak kendi önlemine almaya çalışıyor. Alınan önlemler sonuç vermeyince zabıta ve polisten yardım istiyor.

 

Bir Elinde Makbuz, Diğer Elinde Kalem, Olmadı. Trafik Açılmadı

 

Çarşamba günleri kurulan kapalı Pazar yerinin bulunduğu yerde araba park edilecek yerler var. Belediye önü, AVM, restoranlar, evler, düğün salonu, vergi dairesi ve Pazar yerinin önü bulunuyor. Bu yerlerde trafik levhaları bulunur, araba park edilmez diye. Günümüzde birçok araç sürücüsü trafik kurallarına uymuyor. Yenilenen trafik yasası nedeniyle emniyet kemeri bağlamak zorunlu oldu. Araç sürücüleri yakında trafik levhalarının ne anlama geldiğini de anlayacaklar. Ceza kesilmemesi için mi aracını park etmeyecek? Yoksa trafik levhasında araç park edilmez işareti var diye mi aracını park etmeyecek?

 

Şehiriçi minibüslerinin olduğu yan tarafa araba koyan birçok vatandaş bulunuyor. Her hafta pazara gittiğim için ortamı gözlemleme şansım var. Bir hafta zabıta ceza yazmaya başlıyor. Ceza yazmadan önce de vatandaşları uyarıyor. Arabasını alıp, çıkacağını söyleyen sürücüler park ettiği yerden aracı çıkarıyor.

 

Zabıtanın görevi ceza yazıp, makbuzu bırakmak mı? Yol geliş ve gidiş olduğu için yolu kontrol ederek geri geri çıkan arabalara yardımcı olmak mı? Zabıta ise bakmakla yetindi.

 

Ceza Yaz, Cama Bırak, Olmadı. Trafik Açılmadı

 

Şehiriçinde Biga taksi duraklarının olduğu yere arabasını koymak isteyen kişi, arabanın oraya koyulmayacağını biliyor. Ayrıca orada trafik levhası bulunuyor. Araba park edilmez diye. Arkadan gelen trafik polisi siren ve telsiz yardımıyla sürücüyü uyarıyor. Trafik polisinin diğer elinde fotoğraf makinesi bulunuyor. Arabayı kaldırmayan sürücüye, arabadan inmeden fotoğraflayıp cezayı kesecek sanırım. Ceza yazılsa da trafik açılmaz. Arabadan inip sürücüyü uyarabilir. Olmadı, fotoğraflayıp cezayı kesebilir. Doğru olan bu değil mi?

 

Biga kapalı Pazar yeri çökmüştü ancak yeniden yapıldı

 

Biga Kapalı Pazar yeri doğal afetler nedeniyle 10 Ocak 2017 tarihinde çökmüştü. Köşklübağ Düğün Salonundan, Turgut Özal Caddesi, Şehit Eyüp Atan Caddesi, Şehit İbrahim Akkuş Caddesi ve Yeniceköy?e çıkan yol boyunca esnaf Pazar tezgâhlarını açarak vatandaşa hizmet vermişti. Yeniden yapılan modern Pazar yeri esnafın ve vatandaşın yüzünü güldürdü. Kapalı Pazar yeri 8 Ağustos 2018 tarihinde açıldı.

 

Vatandaş artık mahalle aralarında esnaf aramıyor, modern Pazar yeri sayesinde belirtilen numaralara göre esnafların tezgâhı kolay bulunuyor.

 



Biga 24.10.2018 18:24:22 0
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22