Biga?da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Biga?da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95.?inci yıl dönümü nedeniyle Biga İlyas Bayram Stadyumunda düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95.?inci yıl dönümü nedeniyle Biga İlyas Bayram Stadyumunda düzenlenen törenle kutlandı.

 

Biga İlyas Bayram Stadyumunda saat 10:00?da düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Belediye Başkanı İsmail Işık, öğrencilerin ve vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

 

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada;

 

Bugün geçmişimizden aldığımız güç ile ezelden ebede büyük umutlar emin adımlar ile birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü cumhuriyetimizin kuruluşunun 95.?inci yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

 

Türkiye devletinin hükümet şekli cumhuriyettir. Cumhuriyetimiz aziz milletimizin tabiatına ve geleneklerine en uygun yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan erdemli faziletli insanlar yetiştiren yeni ve sağlam esasları ile Türk milletini istikbal yolundan hızla ilerleten halkın gelişini ve yükselişini sağlayan birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen çağdaş dünyadan hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını tüm dünyaya gösteren çağdaş yönetim şekli olmuştur.

 

Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesinde bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş. Devletimiz ve milletimiz iş birliği içinde dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızın kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, aziz milletimizin Bigalı hemşerilerimin yarınımız umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum, dedi.

 

Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Halk oyunları gösterisi sunuldu. Liseler arası bayrak yarışı yapıldı. Resim, şiir, kompozisyon ve bayrak yarışlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören geçişi ile birlikte program sona erdi.

 

Saat 11:30?da Atatürk Kültür Merkezinde, Çiçeklidede Özel İdare Orta Okulu tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.



Biga 29.10.2018 18:25:57 0
  • Salı 22.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.4 ° / 15 ° Güneşli
  • Perşembe 22.4 ° / 14 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10306,68%0,29
  • DOLAR

    32,27% -0,20
  • EURO

    34,78% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2405,15% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3898,94% 0,28