Ağız Kokusu Nedir? Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Ağız Kokusu Nedir? Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Ağız kokusu kişilerin sosyal faaliyetlerini etkiler. Ağız kokusunu önlemek için farklı seçenekler bulunuyor. Toplumda bir sorun haline gelen ağız kokusunun oluşmasının birden fazla nedeni bulunuyor. Ağız kokusunun sebepleri, ağız kokusundan kurtulmak için

Ağız kokusu kişilerin sosyal faaliyetlerini etkiler. Ağız kokusunu önlemek için farklı seçenekler bulunuyor. Toplumda bir sorun haline gelen ağız kokusunun oluşmasının birden fazla nedeni bulunuyor. Ağız kokusunun sebepleri, ağız kokusundan kurtulmak için neler yapılır?

 

Ağız Kokusunun Sebebi

 

Ağız kokusunun asıl kaynağı, ağzın arkasıdır. Dilin altında yer alan kükürt üreten bakteriler bulunur. Kötü ağız bakımı nedeniyle diş ve diş etlerinin arasına sıkışan yiyecekler, diş eti hastalıkları, çürük dişler ağız kokusuna neden olur.

 

Kuru ağız, mide bakterileri, gastrointestinal nedenler, diyet sonucu asit üretimi sonucu oluşan kötü kokular da seyrek olarak ağız kokusuna neden olur.

 

Ağız Kokusundan Kurtulmak Neler Yapılmalı?

 

Dişlerinizi Fırçalayın

 

Yumuşak veya orta diş fırçası kullanarak günde üç kez dişlerinizi fırçalayınız. Yiyecek kalıntıları, bakteri ve plakları temizlemek için diş ipi kullanılabilir. Dilde oluşan tabaklaşmayı önlemek için dilinizi de hafif şekilde fırçalayabilirsiniz. Dişlerin fırçalanmasıyla birlikte ağız kokusu %90 giderilmiş olur.

 

Gargara Kullanın

 

Ağız kokusu giderici gargaralar bulunur. Alkolsüz olan gargaraları tercih edin.

 

Çinkolu Sakız Çiğneyin

 

Diş macunları ve sakız için çinkolu olanları tercih edin.

 

Diş Hekimi Kontrolü

 

Diş ve diş eti hastalıkları için bir diş hekimine muayene olun. Diş çürüğü, dolgu, implant, çekim, köprü gibi tedavilerinizi yaptırın.

 

Bol Su İçin

 

Ağız kuruluğunu önlemek için günde en az 2 ile 3 litre su için.

 

Limon Kabuğu ve Maydanoz Tüketin

 

Limon kabuğu ve maydanoz ağız kokusunu önleyen yiyecekler arasında yer alır. Pastırma, sucuk gibi baharatlı yiyecekler yediğinizde hemen dişlerinizi fırçalayın.



Sağlık 6.11.2018 09:57:40 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36