Biga TSO Üyelerine Krizde Liderlik Semineri

Biga TSO Üyelerine Krizde Liderlik Semineri

Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, (Biga TSO) kriz zamanlarında nasıl hareket edilmesi ve neler yapılmaması gerektiği konularında firma sahiplerinin bilgilerini tazelemeyi amaçlayan seminer 8 Kasım Perşembe günü 18.00-20.00 saatleri arasında gerçekl

Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, (Biga TSO) kriz zamanlarında nasıl hareket edilmesi ve neler yapılmaması gerektiği konularında firma sahiplerinin bilgilerini tazelemeyi amaçlayan seminer 8 Kasım Perşembe günü 18.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Biga Ticaret ve Sanayi Odası, (Biga TSO) eğitim seminerlerine bir yenisini daha ekledi.

 

Üyelerine yönelik ücretsiz eğitim programlarına devam eden Biga TSO, satış ve pazarlama dünyasının önde gelen isimlerinden Sinan Ergin ile bu defa ?Krizde Liderlik? konulu konferansta üyelerinin bilgi sahibi olmasını sağladı. Ergin yine, dinamik ve akıcı üslubuyla katılımcıların interaktif olarak katıldığı bir seminer gerçekleştirdi.

  

Konuşmasına kısa özgeçmişini anlatarak başlayan Ergin, liderin tanımını verdiği örneklerle aktardı. Ergin; ?Lider demek, kişinin kendisini yönetebilme kabiliyetidir. Düşüncelerini, duygularını, hislerini, bilgilerini tam anlamıyla yönetebilen kişi liderdir. Dünyadaki en zor, neredeyse imkânsız olan iş insanın kendisini yönetebilme kabiliyetidir. Kriz kendi imkânlarınız ile büyümenizi sağlar. Biz, kriz durumlarına survivor olmuş durumdayız. Bizim son on yılda yaşadıklarımızı herhangi bir Avrupa ülkesi, Amerika yaşasa idi şu anda bitmişlerdi. Kriz zamanı liderler ortaya çıkar. Bu bazen patrondur. Kriz zamanı çok hızlı karar verileceği için sorumluluk alabilen insana ihtiyaç duyulur. Kriz anında liderin almış olduğu karara herkes adapte olmak zorundadır. İşyeri sorumluluk sahibi olan kişiye teslim edilir. Şirketinizi bırakacağınız kişi o şirketin sorumluluğunu alabiliyorsa şirket onundur. Sorumluluk seviyesinde olan bir insan ben ne yapacağım demez, anında eyleme geçer" ifadelerini kullandı.

 

Sinan Ergin, seminerin sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı ve ?Canlı Yaşa? kitabını imzaladı.



Ekonomi 12.11.2018 09:55:04 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71