Biga İmam Hatip Ortaokulu Mevlidi Nebi Programı Düzenledi

Biga İmam Hatip Ortaokulu Mevlidi Nebi Programı Düzenledi

Biga?da Mevlidi Nebi etkinlikleri kapsamında Biga İmam Hatip Ortaokulu tarafından 29 Kasım Perşembe günü saat 14:30?da Biga Atatürk Kültür Merkezinde program düzenledi.

Biga?da Mevlidi Nebi etkinlikleri kapsamında Biga İmam Hatip Ortaokulu tarafından 29 Kasım Perşembe günü saat 14:30?da Biga Atatürk Kültür Merkezinde program düzenledi. (Haber fotoğrafları için tıklayınız)

 

Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Öğrenci tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti, şiir ve ilahiler okundu. Uhud Savaşının bir kısmı canlandırıldı.

 

Biga İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Murat Sözer yaptığı konuşmada;

 

Dünya var olalı gibi kimse bu kadar sevilmedi. Bugün burada toplanmamızın sebebi büyük insanı anlamak ve anlamaya çalışmak. Onu anlamanın yolu; onu anlamakta, yürüdüğü yoldan yürümekten, yaşadığı hali yaşamaktan geçiyor.

 

İnsanlığın hiç olmadığı kadar o kutlu elçiliğin getirdiği mesajı anlamaya ve yaşamayı ihtiyaç vardır. Onun reçetesi Kuran?dır. Kuran?ın nasıl hayat bulduğunu, sünneti öğrenelim. Onun gibi yaşamaya en azından niyet edelim ki, seni sevdik ve anladık. Getirdiklerine inandık. Elimizden geleni yaptık. Açtığımız adımda birkaç adım attık demeye, her yıl onun mübarek doğum gününde iyi doğdun efendimiz demeye, hesap günü ve sonrasında ya Resulullah hani o merak ettiğin kardeşin vardı ya, ben onlardan biriyim demeye yüzümüz olsun dedi.

 

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mevlidi Nebi etkinlikleri kapsamında ortaokul ve liseler arsında, Peygamber sevgisi ve güzel ahlak konulu şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Biga Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Burhan Erdem, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



Biga 29.11.2018 17:22:57 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00