ÇTSO Travel Turkey İzmir Fuarında Yerini Aldı

ÇTSO Travel Turkey İzmir Fuarında Yerini Aldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerini ve basın mensuplarını 6 Aralık Perşembe günü Türkiye`nin en önemli turizm buluşmalarından olan İzmir Travel Turkey fuarına götürerek, Çanakkale Valiliği himayelerinde düzenle

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerini ve basın mensuplarını 6 Aralık Perşembe günü Türkiye`nin en önemli turizm buluşmalarından olan İzmir Travel Turkey fuarına götürerek, Çanakkale Valiliği himayelerinde düzenlenen ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı katkılarıyla açılan Çanakkale standında yerini aldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Fuarcılık A.Ş. (İZFAŞ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) işbirliğinde, İzmir Büyük Şehir Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen Travel Turkey İzmir Fuarında bu yıl 38 ülke, 48 il olmak üzere toplamda 200?ü aşkın katılımcı stant açarak katıldı.

 

Çanakkale?nin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımının yapıldığı Travel Turkey İzmir Fuarının odak noktası bu yıl ?Truva Müzesi? oldu. Türkiye?nin ve dünyanın farklı bölgelerine ait turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere tanıtılması hedeflenen fuarda yer alan Çanakkale standı yoğun ilgiyle karşılandı.

 

Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yalman, Meclis Üyeleri ve Turizm Meslek Komite temsilcileri Ahmet Çelik, Armağan Aydeğer ile çok sayıda sektör temsilcisinin yer aldığı açılış günü yoğun katılım ve ilgi ile start verdi.

 

?2018 TROYA YILI UZUN SOLUKLU BİR SERÜVENİN BİR BAŞLANGIÇ NOKTASI. ÇANAKKALE`NİN ULUSLARARASI BİLİNİRLİĞİNİ ARTTIRMAK VE KONAKLAMA SÜRESİNİ UZATMAK İÇİN DAHA ÇOK PROJE ÜRETMELİYİZ.?

 

Fuar hakkında bilgi veren ÇTSO Yönetim Kurulu üyesi Akın Yalman, Çanakkale`nin tanıtım çalışmalarının her sene üzerine koyarak ulusal ve uluslararası destinasyonlar arasında yükselen bir değer haline geldiğine dikkat çekti. Yönetim Kurulu üyesi Yalman; ?Yönetim Kurulu olarak turizm sektörünün bölgemiz ekonomisi için öneminin ve değerinin farkındayız. Turizm bacasız sanayi olarak bölgemize ciddi döviz getirisi sağlıyor. Çanakkale`nin tarihi, kültürel, doğal ve gastronomiye dayalı turizm değerlerini yurt içi ve yurt dışı platformlarda tanıtmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Odamızın projesi olan ?2018 Troya Yılı? çalışmaları, Çanakkale Valiliğimizin koordinasyonunda, Çanakkale?de faaliyet gösteren tüm paydaşların katılımı ve Çanakkale Milletvekillerimizin destekleriyle uluslararası bir boyuta ulaştı. Bu sayede Troya Müzesi dünyanın önemli müze destinasyonları arasında şimdiden aday oldu.

 

Büyük ölçekli proje ve tanıtım çalışmalarının bölgemizin konaklama sürelerine kısa vadede bile pozitif katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bölgemizin kalkınması, rekabet gücünü artırması ve kalıcı istihdamın sağlanması için her türlü proje önerisine kapımız açık.? diyerek fuarda stant açarak Çanakkale`nin destinasyonlarını tanıtan otel, tur acenteleri ve kamu kurum/kuruluş temsilcilerine gösterdikleri fedakârlık ve emekleri için teşekkür etti.



Çanakkale 13.12.2018 22:26:07 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19