Biga Şehiriçi Minibüs Kooperatifi Davayı Kazandı 10 Minibüs Hattı İptal

Biga Şehiriçi Minibüs Kooperatifi Davayı Kazandı 10 Minibüs Hattı İptal

Biga Belediyesi tarafından alınan 10 şehiriçi minibüs hattına itiraz eden Biga 76 Nolu Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi davayı kazandı. Mahkeme kararında; satış kararının alındığı meclis kararı ve satış için gerçekleştirilen ihale iptal edildi. Biga Bele

Biga Belediyesi tarafından alınan 10 şehiriçi minibüs hattına itiraz eden Biga 76 Nolu Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi davayı kazandı. Mahkeme kararında; satış kararının alındığı meclis kararı ve satış için gerçekleştirilen ihale iptal edildi. Biga Belediyesi mahkemeyi kararını ne zaman uygulayacak?

 

Biga Belediyesi 2018 yılı Nisan ayı meclis toplantısında, Şehiriçi Minibüs hat sayısını arttırılmasına dair karar almıştı. 10 yeni hat ilave olduktan sonra toplam 70 şehiriçi minibüs vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

 

BİGA BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL IŞIK NE DEMİŞTİ?

 

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, göreve geldikten bir yıl sonra gelir elde etmek için 10 yeni hat sırası satmış, 2018 yılında tekrar 10 yeni hat sırası satıp yaklaşık 5 milyon lira gelir elde etti. 2018 yılı Nisan ayı meclis toplantısında, Belediye Başkanı İsmail Işık; İl Trafik Komisyonu tarafından tahsis edilen minibüs hat sayısı 100 gerekli açıklama Mali Hizmetler Müdürlüğünün 21.03.2018 tarihli yazısında yer alıyor. 10 adet artışın yapılmasını istiyoruz. Ne zaman satılır? Görüşmeler yapıldıktan sonra karar verilir. Satış yetkisi aldığımız ancak satmadığımız şeyler var, demişti.

 

Mahkeme Oldu Bitti Minibüsçüler DAVAYI KAZANDI

 

Biga 76 Nolu Biga Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi bu karara tepki göstermek için, 17 Mayıs 2018 tarihinde 60 araç sahibinden 57?si, Biga Belediyesi Meclis Kararının iptali için dava açtı. Avukat Erdem Tan tarafından Çanakkale İdare Mahkemesinde dava takip edildi.

 

Çanakkale İdare Mahkemesinde görülen davada mahkeme kararını 10 Aralık 2018 tarihinde verdi. Kararda, satış kararının alındığı meclis kararı ve satış için gerçekleştirilen ihale iptal edildi. Verilen kararın tebliği Biga Belediyesine gönderildi. Biga Belediyesinin karara uyması veya cevap vermek için bir ay süresi bulunuyordu. Verilen o süre 10 Ocak 2019 Perşembe günü sona erdi.

 

Biga Beledi Başkanı İsmail Işık, üst mahkemeye başvuru yapıp kararı durdurmak istiyor ancak ilk önce Çanakkale İdare Mahkemesinin kararını uygulaması gerekiyor. Biga Belediyesi tarafından herhangi bir resmi mahkeme başvurusu veya açıklama yapıldı mı? Kimsenin haberi de yok.

 

Mahkeme Bitti Şimdi Ne Olacak?

 

Biga 76 Nolu Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi mahkemeyi kazandı. En son satılan 10 yeni hat iptal edildi. Biga Belediyesinin minibüs hattı satışından elde ettiği yaklaşık 5 milyonu ödemek zorunda kalacak. Verilen mahkeme kararı uygulanmadığı için Biga Belediye Başkanı İsmail Işık hakkında mahkeme süreci başlayacak. Minibüsçüler tazminat davası açabilir.

 

Biga Belediyesi mahkeme kararını uygulamadığı takdirde, minibüsçüler Kaymakama başvuru yapıp, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 10 aracın çalıştırılmaması ve bağlaması için kararın uygulanmasını istenecek.

 

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kaymakam Mustafa Can geçtiğimiz günlerde Biga?ya gelerek bir takım program ve açılışlara katılmış, devamında Biga 76 Nolu Şehiriçi Minibüslerinin Çiçeklidede ki bekleme yerlerini ziyaret etmişti.

 

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili, Bülent Turan ve Kaymakam Mustafa Can; minibüsçülerin mahkeme hakkındaki şikâyetlerini dinlemişti. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kaymakam Mustafa Can?a kararın uygulanması ve takibi konusunda talimat vermişti.

 

Biga Şehiriçi Minibüs Koop. Üyesi 57 Kişinin Ortak Bildirisi Haberi Okumak İçin Tıklayın

 

Biga Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Haberi Okumak İçin Tıklayın



Biga 11.01.2019 14:10:13 0
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22