Biga Pomaklar Derneği Üyeleri Kahvaltıda Buluştu

Biga Pomaklar Derneği Üyeleri Kahvaltıda Buluştu

Biga Pomaklar Derneği 9 Şubat Cumartesi günü Kadınlar Kolu kahvaltısı derneğin kadınlar kolunu uzun bir aradan sonra tekrar faal duruma geçirmek üzere düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Biga Pomaklar Derneği 9 Şubat Cumartesi günü Kadınlar Kolu kahvaltısı derneğin kadınlar kolunu uzun bir aradan sonra tekrar faal duruma geçirmek üzere düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

 

Biga Pomaklar Derneği Başkanı İrfan Çınar yaptığı açıklamada;

 

??2019 Yılı İçinde Kadınlar Kolu Olarak Yapılacak Etkinlikler Programı Kararlaştırıldı??

 

Program da öncelikle Nisan ayından itibaren ilk olarak Işıkeli köyü kadınlar kahvesinde Pomak PUSEDALKA (Pomakların Gece ) toplantısı düzenlenecek. Bu toplantılara derneğin kayıtlı bayan üyeleri katılım sağlayacak. Ardından Elmalı, Kaynarca, Havdan, Camialan, İlyaslan gibi köylerle devam edecek. Yine derneğin yurt içi gezilerine devam edilecek. Yurt içinde Konya, Safranbolu, Edirne, Çanakkale Şehitlik vb. gezileri düzenlenmesi görüşüldü.

 

??Kültür Evi Projesi??

 

Derneğin devam eden Işıkeli köyündeki TANAP destekli Kültür Evi projemiz tadilatı devam ediyor. Proje kapsamında olan 4 adet dokuma tezgâhı, Kamelyalar ve Değirmen tekerleği hazır olup inşaatın tadilatı Nisan sonu gibi bitmesi bekleniyor.  Mayıs ayının başında Ramazan ayı öncesi açılışını yapmayı hedefliyoruz.

 

??Kültürler Barıştır Kültürler Geçmişimiz Projesi??

 

Yine 8 Şubat Cuma günü aldığımız bir haberle daha müracaatını yaptığımız Avrupa Birliği Sivil Düşün programı kapsamında ?Kültürler Barıştır, Kültürler Geçmişimizdir? adlı proje onaylandı. Bu proje ile bugün yaşatılan Yunanistan ve Bulgaristan?daki Rodop Kültürünü Türkiye de yaşayan Pomak Kültürü ile kaynaştırıp gelecek nesillere birlikte aktarma konusunda projeler, faaliyetler ve etkinlikler yapmak için çalışmalar yapılması için 4 Nisan?dan itibaren Yunanistan ve Bulgaristan da toplantılar düzenlenecek.  Ardından da Biga?da toplantılar ve etkinlikler düzenlenecek. Kahvaltıda üyelere bu projeler hakkında geniş bilgiler sunduk.

 

Üyelerimizle daha aktif ve üretken olmak üzere bir sonraki yapacağımız etkinlikte buluşmak üzere kahvaltıyı sonlandırdık. Dernek Başkanı olarak katılım sağlayan tüm üyelere Dernek Yönetimi adına teşekkür ediyorum, dedi.



Biga 9.02.2019 18:31:13 0
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.4 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Salı 22.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07