Biga MYO Yönetiminden Ziraat Odası Yönetimine Ziyaret

Biga MYO Yönetiminden Ziraat Odası Yönetimine Ziyaret

Biga Meslek Yüksekokulu (Biga MYO) Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü, 27 Şubat Çarşamba günü Biga Ziraat Odasının yeni başkanı Mustafa Güray Ergün?ü ve yeni yönetimini makamında ziyaret etti.

Biga Meslek Yüksekokulu (Biga MYO) Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü, 27 Şubat Çarşamba günü Biga Ziraat Odasının yeni başkanı Mustafa Güray Ergün?ü ve yeni yönetimini makamında ziyaret etti.

 

Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Bahaddin Zayim ve Öğr. Gör. Muradiye Özel Ödül?ün de katıldığı görüşmede Biga Meslek Yüksekokulu yöneticilerini aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ergün; ??Bizim tek çaremiz var. Üretmek zorundayız. Tarım, hayvancılık alanlarında ortak projeler geliştirerek ve bu projeleri uygulayarak amacımıza ulaşabilir, kalkınmayı gerçekleştirebiliriz. Örneğin; sütü çocuklarımıza ve halkımıza sevdirecek projeleri yerel dinamikler ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışması ile uygulayabiliriz. Meslek Yüksekokulunun bu konulardaki çalışmalarını titizlilikle takip ediyoruz,dedi.

 

Ziyarette Biga Ziraat Odasının yeni başkan ve yönetimini tebrik eden ve başarılar dileyen Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Bilgücü; ?Biga Ziraat Odamıza sahip olduğu kurumsal yapısı, işleyişi, faaliyetleri ve Üniversitemiz ile olan ilişkileri ile bölgemizin önemli kuruluşlarından biridir. İlçemizdeki kamu ve özel sektör kuruluşları ile üniversitemiz; tarım ve hayvancılık alanlarında yeterli düzeyde bilgi ve donanıma sahiptir. Mevcut sektörel dinamikler sahip oldukları potansiyel ve kapasitelerini bir araya getirerek, bölgemizin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik daha kaliteli ve daha az maliyetli ürün elde edimine katkı sağlayacak ortak proje ve çalışmalarda bulunabilirler. Bizler, üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanmasına da katkı sağlayacak olan tüm çalışmalarda görev almaya hazırız. Buna en güzel örnek; geçtiğimiz ay sonuçlanan Meslek Yüksekokulumuz çiğ süt laboratuarına Antibiyogram cihazı kazandıracak olan GMKA destekli projemizdir. Hayvanlardaki mastitis hastalığının erken teşhisi ve tedavisinin amaçlandığı ve ayrıca üreticilerimize süt hijyeni, hayvan besleme, barınaklar ile örgütlenme konularında eğitimlerin verileceği projemizin Ortak Kuruluşları; Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Biga Ziraat Odamızdır. Ayrıca Biga Ticaret Borsası, Biga Süt Üreticiler Birliği, Biga Hay- Koop. Ve Biga -Tar Koop. birlikleri gibi sektörel dinamiklerde projemizde iştirakçi olarak görev alacaklardır,dedi.

 

Ziyaret, Oda yönetimine başarı temennileri ile sona erdi.



Biga 1.03.2019 11:44:28 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61