Biga

Biga Haberleri
Biga 19.03.2019 17:14:48 0

Çanakkale Geçilmez

Çanakkale 18 Mart Deniz Zaferinin 104. Yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anadolu Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Çanakkale Geçilmez

Çanakkale 18 Mart Deniz Zaferinin 104. Yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anadolu Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde program düzenlendi. Saygı duruşu ve yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Atatürk Anadolu Lisesi Mücahit Şahin bir konuşma yaptı. (Haber Fotoğrafları İçin Tıklayın)

 

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Kaymakam Mustafa Can, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Jandarma Komutanı Ümit Erikli, Emniyet Müdürü Alaaddin Tekin, Belediye Başkanı İsmail Işık, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada;

 

Çanakkale Zaferi, milletin birlik ve beraberlik içinde vatan millet sevgisiyle yazıldığı kahramanlık destanıdır. Dönemin imkânsızlıklarına rağmen milletin bağımsızlığı, onuru ve vatanı için hiçbir fedakârlıktan çekinmediğini gözler önüne sermiştir. Çanakkale ruhunun azmi birlik, beraberlik ve kardeşlikten ödün vermeme konusundaki kararlılığının göstergesidir.

 

Türkiye üzerinde hesapları olanlar bilsin ki, Çanakkale 104 yıl önce geçilmedi. Bugünde, yarında, kıyamete kadar da geçilmeyecektir. Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızın miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş bu aziz vatana günümüzde ve gelecekte aynı şuur ve sadakatle sahip çıkılacağın güvencesidir. Kadim medeniyetimizden ilham ve kuvvet alan bizler, milletçe hep birlikte ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayretinin içinde olmayı sürdüreceğiz.

 

Çanakkale Zaferinin 104. Yılında Çanakkale?de yatan yüz binlerce şehidi rahmet ve hayırla yâd ederken, onlara şükran borcu ödemenin yolunu vatana, bayrağa, millik ve beraberliğe kararlı bir şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçmelidir.

 

Bizler maalesef yaşadığımız kutsal toprakları her toprağı şehit kanıyla sulanmış binlerce şehit yatan toprakların yeterince kıymetini idrak etmediğimizi düşünüyorum. Öğrencilerimize şehitlikleri ziyaret ettiniz mi? Diye sorduğumuz zaman, birçoğu şehitliği ziyarete gelmediğini ve görmediklerini söylediler. Biga Şehitliği, Karabiga Şehitliği ve Gümüşçay Şehitlikleri var. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, okullarımızın öğretmen ve müdürlerinden istirham ediyorum. Öğrencileri bu şehitliklere götürüp, ziyaret edelim, dedi.

 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ile program sona erdi.

 

Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yıl Dönümü anma etkinlikleri şöyle devam edecek.

 

20 Mart Çarşamba

 

 

Fidan Dikimi

 

 

Saat: 12:00 Bozlar Köyü Sapağı(güncellendi)



Bu Haberler İlginizi Çekebilir