Biga?da Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Biga?da Kütüphaneler Haftası Kutlandı

55. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Biga Cumhuriyet Ortaokulu tarafından Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde program düzenlendi.

55. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Biga Cumhuriyet Ortaokulu tarafından Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde program düzenlendi. (Haber Fotoğrafları İçin Tıklayın)

 

Biga İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Köse yaptığı konuşmada;

 

Bu yıl kütüphaneler haftasının ana teması ??Sürdürebilir Kalkınmada Kütüphanelerin rolü?? olarak belirlendi. Toplumlarda eğitim ve öğretimin ne kadar önemli olduğu hepimiz bilmekteyiz. Geleceğin kalitesini arttırıcı çareleri düşünmekte, araştırmakta, uygulamaya koymakta çalışıyoruz.

 

Kütüphaneler bizim köklerimizi, mazimizi günümüzde elde ettiklerimizi, biriktirdiklerimizi, öğrendiklerimizi gelecek nesillere aktarmakta, en önemli unsurlardır. Çocukları hayata hazırlayacak en önemli faktörler öncelikli ailesi, öğretmenleri ve çevresi olmaktadır. Çocuklara iyi ve kaliteli eğitimin verilmesinde maddi imkânların verilmesi yanında, milli ve manevi değerlere bağlı düşünce ve istikamet yön vermekte önem arz etmektedir.

 

Gösterilen doğru istikametler çocuklarımıza milli ve manevi duyguları aşılayabilmelidir. Anne baya sevgiyi, saygıyı, hürmeti öğretebilmeli, komşu hakkını, akrabaya bağımlılığı, yardımlaşmayı, yolda kalmışa el uzatmayı, merhameti, tüm canlıları sevmeyi, yeşili, doğayı korumayı, sosyal değerleri, ayakta tutacak değerlere kıymet vermeyi öğretebilmelidir.

 

Çağımızda teknoloji ne kadar gelişse de, kitabın önüne geçemez. İnsanların bilgilenmesinde en fazla kitapların rolü bulunmaktadır. Sevginin, saygının, hoşgörünün hâkim olduğu insanların birbirlerine sevgi, saygı, muhabbetle gülümsediği mutlu bir toplum hayal ediyoruz, dedi.

 

Beden Eğitimi Öğretmeni Zübeyde Darcan ??Bir Kitap Bir Hayat?? projesi hakkında bilgi verdi. Kütüphaneler haftası nedeniyle öğrencilerin hazırladığı röportajın videosu izletildi. Öğrenciler şiir okudu. Öğrenciler hazırladıkları skeçleri oynadılar.

 

Kütüphaneler haftası nedeniyle ilkokullar arası resim yarışması, ortaokullar ile liseler arası kitap okuma yarışması ve en fazla kitap okuyanlara ödülleri verildi.



Biga 28.03.2019 17:42:10 0
  • Cumartesi 25.9 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,10% 0,28
  • EURO

    38,11% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2877,00% 1,70
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54