Eğitim

Eğitim Haberleri
Eğitim 3.04.2019 17:03:43 0

2. Biga Robotik Kodlama Şenliği

2. Biga Robotik Kodlama Şenliği 3 Nisan Çarşamba günü 10:30?da Biga Belediye meydanında gerçekleştirildi. Öğrenciler robot model uygulamalarının algoritma ve programlama çalışmalarını sergiledi.

2. Biga Robotik Kodlama Şenliği

2. Biga Robotik Kodlama Şenliği 3 Nisan Çarşamba günü 10:30?da Biga Belediye meydanında gerçekleştirildi. Öğrenciler robot model uygulamalarının algoritma ve programlama çalışmalarını sergiledi. (Haber Fotoğrafları İçin Tıklayın)

 

Öğrenciler tarafından halk oyunları oyunu oynandı. Öğrenciler konuşan bir robotu tanıttılar. Konuşmaların ardından okulların açmış olduğu stantlar gezilerek, projeler incelendi.

 

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen yaptığı konuşmada;

 

2. Robotik Kodlama Şenliğinde 23 okul 130 projeyle katılıyor. 2 yıldır 20 okulda oluşturulan robotik kodlama sınıflarıyla çocukların analitik düşünmesini sağlıyoruz. Kodlama sınıflarının oluşmasında katkılarından dolayı valimize, kaymakamımıza, il milli eğitim müdürlüğüne ve hükümetin yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. Şenliğin hazırlamasında katkısı olan öğretmenlerimize, müdürlerimize öğrencilere ve okul aile birliklerine teşekkür ediyorum, dedi.

 

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada;

 

Çocuklarımızı akademik, bilimsel, teknolojik anlamda her şeyin en iyisine sahip olarak, iyi bir şekilde yetişmesi vatana millete hayırlı bir birey olarak bu okullarımızdan mezun etmektir. Devletimizin bizlere sunduğu imkânları, Biga ilçesinde 20 okulda robotik kodlama sınıfları oluşturduk. Birçok okulda 3D yazıcılar ve teknolojik ekipmanlarla okulların ihtiyaçlarını karşıladık.

 

Biga farklılığını hissettiriyor. Hamdibey Ortaokulu öğrencisi kompozisyon yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu, ödüllendirdik. Teknofest?te öğrencilerimiz dereceye girdi. 5 okul Teknofest için başvuru yaptı ve finale kaldı. Finale kalan öğrencilerimiz inşallah iyi bir derece alacaklardır.



Bu Haberler İlginizi Çekebilir