Biga?da Trafik Haftası Kutlandı

Biga?da Trafik Haftası Kutlandı

Biga Dumlupınar Ortaokulu tarafından Çınarlık Düğün Salonunda trafik haftası etkinliği düzenlendi. Öğrenciler şiir okudu. Trafik haftası oratoryosu sahne aldı.

Biga Dumlupınar Ortaokulu tarafından Çınarlık Düğün Salonunda trafik haftası etkinliği düzenlendi. Öğrenciler şiir okudu. Trafik haftası oratoryosu sahne aldı.

 

Resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Biga İlçe Emniyet Müdürü Alaaddin Tekin ve Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sait Tanur, yılın şoförü Şerif Bekçi?ye ödül verdi.

 

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Biga?da Trafik Haftası Kutlandı

 

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada;

 

Trafik hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Trafik kazalarında binlerce insan hayatını kaybediyor, engelli kalıyor ya da yaralanıyor. Trafik kazalarının %90?ı sürücü hatasından ve kusurundan kaynaklanıyor. %90?nın, %40?ında aşırı hız ön plana çıkıyor.

 

Ülke genelinde devletimizin yaptığı yatırımlarla araç sayısı artmasına rağmen yollarımız geliştirildi. 2019 yılının ilk dört ayında ölümlü kazalarda %33 azalma var. Can kayıplarında %41 azalma var.

 

Biga geneline baktığımızda; 2018 yılında ilçemizde 271 kaza meydana geldi. 7 vatandaşımız hayatını kaybetti. 275 kişi yaralandı. Trafik kazalarına baktığımızda bir önceki yıla göre %10?luk azalma var.

 

Yaya geçitlerinde yavaşlamalı ve vatandaşlarımıza yol vermeliyiz. Gençlerimiz trafik alışkanlıklarını kazanacak. Trafikte güvenlik sağlanmış olur. Okullar bir ay sonra tatil olacak. Çocuklarınıza karne hediyesi motosiklet almayın. Arabanızı kullanmak için çocuğunuza vermeyin. Okul müdürleri ve öğretmenler bu konuda velileri uyarmalarını rica ediyorum, dedi.

 

Biga İlçe Emniyet Müdürü Alaaddin Tekin yaptığı konuşmada;

 

Trafik; yayaların, hayvanların ve araçların karayolu üzerindeki hal ve hareketleridir. Yaya önceliği ve güvenliği dikkat çekmektedir. Kavşak, giriş, çıkışlar, yaya geçidi ve okul geçitlerinin önünden geçerken araç sürücülerinin yavaşlaması gerekiyor. Yayalara yol vermeliyiz.

 

Türkiye genelinde 2018 yılı içerisinde 428 bin 74 trafik kazası oldu. 3 bin 373 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 310 bin 109 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yapılan etkinlik ve çalışmalar neticesinde 2019 yılının ilk dört ayı içerisinde düşüşler yaşanmıştır.

 

Biga geneline baktığımızda 2018 yılı içerisinde, yaralamalı ve maddi hasarlı kaza sonucu olay yerinde ya da tedavi aşamasında 5 kişi hayatını kaybetmiştir. 149 vatandaşımız yaralanmıştır. Trafik denetimlerinde 12 bin 172 araç kontrol edildi. 3 bin 426 araca 1 milyon 94 bin 650 TL cezai işlem uygulandı. Maddi cezalar telafi edilebilir ancak kural ihlalleri, verilen canları nasıl telafi ederiz? Sakatlıklar, yaralanmalar, kayıplar bunları geri getiremeyiz, dedi.

 

Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur yaptığı konuşmada;

 

Seyahat ederken gideceğimiz bir yere dikkatsiz, hızlı ve trafik kurallarına uymadan gitmek yerine, kurallara riayet ederek kendimiz ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmadan gitmek en güzelidir. Trafik kazaları insan hatalarından kaynaklanıyor. Trafik kurallarına harfiyen uymalıyız. Yolların kralı yoktur, yolların kuralı vardır, dedi.

 

Trafik haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe; Kaymakam Mustafa Can, İlçe Emniyet Müdürü Alaaddin Tekin, Biga Belediye Başkan Vekili Mümin Kahraman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.



Biga 9.05.2019 19:08:39 0
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.4 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Salı 22.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07