Biga Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Ve İftar Yemeklerinin Perde Arkası

Biga Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Ve İftar Yemeklerinin Perde Arkası

Mübarek Ramazan ayının 15. gününü idrak ediyoruz. Biga Belediyesi tarafından Şehir Parkında düzenlenen Ramazan Etkinliklerinin 7 gün olması ve iftar yemeklerinin mahalle iftarları şeklinde 10 gün sürecek olmasının arkasında ne yatıyor? Seçim çalışmalarınd

Mübarek Ramazan ayının 15. gününü idrak ediyoruz. Biga Belediyesi tarafından Şehir Parkında düzenlenen Ramazan Etkinliklerinin 7 gün olması ve iftar yemeklerinin mahalle iftarları şeklinde 10 gün sürecek olmasının arkasında ne yatıyor? Seçim çalışmalarında şeffaf yönetim ile Biga Belediyesini yöneteceğini söyleyen Bülent Erdoğan Ramazan Etkinlikleri için ihale düzenledi mi? Ramazan Etkinlikleri ve iftarlarının perde arkası Biga Havadis haber sitesinde yer alıyor.

 

Biga Belediyesi Ramazan Ayı İftar Yemekleri Ve Etkinlikler Kısıtlandı Mı?

 

Biga Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının birinci oturumunda açıklama yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan; bu yıl Çınarlık Düğün Salonunda iftarlar gerçekleştiremeyeceğiz. Maliyeti yaklaşık 250 bin TL?yi buluyor. Belediyenin mali durumu belli. Mahalle iftarları ve Şehir Parkında Ramazan etkinlikleri olacak, dedi.

 

İsmail Işık Döneminde Ramazan Etkinlikleri Ve İftarları

 

2014 yılında CHP?den seçilen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, mübarek Ramazan aylarında çeşitli etkinlikler ve iftar yemekleri düzenleyerek nostalji yaşatıyordu. 2017 yılında yaklaşık 25 gün, 2018 yılında Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Şehir Parkında Ramazan etkinlikleri düzenleniyordu.

 

Çınarlık Düğün Salonunda belediye tarafından, kimi zamanda iş adamları tarafından her akşam iftar yemeği veriliyordu. İftar yemeklerinde öğrenci, kimsesizler, fakirler, evsizler 7?den 70?e herkes iftar yemeğinden alıp faydalanabiliyordu. Çınarlık Düğün Salonundaki iftarlarından hariç, mahalle iftarları da düzenleniyordu.

 

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan?ın Ramazan Etkinlikleri Ve İftarları

 

Seçim çalışmalarında Atatürk Kültür Merkezindeki kreşlerin kapatılması, kursların kapatılması ve devamında sayıların azaltılması gibi eleştirilere; göreve geldiğimiz takdirde daha iyisini ve daha fazlasını yapacağını söyleyen Bülent Erdoğan, göreve geldikten sonra Ramazan ayındaki her gün verilen iftarları ve Ramazan etkinliklerini kısıtladı.

 

Ramazan Etkinlikleri İhalesi Nasıl Yapıldı?

 

Seçim çalışmalarında şeffaf bir yönetim ile Biga Belediyesini yöneteceğini söyleyen Bülent Erdoğan; ihalelerimizi, toplantılarımızı, meclis toplantılarımızı canlı yayınlayacağız. İsteyen canlı izler, isteyen gelir belediyede toplantılara katılır demişti.

 

Şehir Parkında Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen 7 gün sürecek etkinliklerin ihalesi yapıldı mı? İhaleye kaç kişi katıldı? Verilen hangi teklif değerlendirilip kime verildi? Bigalı vatandaş bunu bilmiyor?

 

Ramazan Etkinlikleri Neden 7 Gün?

 

Ramazan ayında 30 gün oruç tutuyoruz. Şehir Parkında yapılan Ramazan ayı boyunca yapılan etkinlikler sadece 7 gün sürecek.

 

Ramazan İftarları Neden 10 Gün?

 

İsmail Işık döneminde Çınarlık Düğün Salonunda Ramazan ayı boyunca 30 gün verilen iftarlar kaldırıldı. 2019 yılı Ramazan ayında 10 gün mahalle iftarı gerçekleştirilecek.

 

Kimsesizlere Yardım Konusu 365 Gün Devam Eder

 

Kimsesiz, fakir, evsiz vatandaşlar için belediye, kaymakamlık, muhtarlar, sosyal yardımlaşma gerekli yardımları yapıyor. Yapılan çalışmaların ve yardımların sadece ramazan ayında değil, 365 gün devam etmesi gerekiyor.



Biga Belediyesi 20.05.2019 12:54:17 0
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22