Biga Engelsiz Eğitim Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

Biga Engelsiz Eğitim Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

Engelli bireylerin eğitim öğretime katılımlarına, eğitim hayatında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Engelsiz Eğitim Konulu kısa film yarışmasında dereceye okul ve öğrencilerin ödül töreni 10 Haziran Pazartesi günü saat 14:00?de

Engelli bireylerin eğitim öğretime katılımlarına, eğitim hayatında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Engelsiz Eğitim Konulu kısa film yarışmasında dereceye okul ve öğrencilerin ödül töreni 10 Haziran Pazartesi günü saat 14:00?de Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenle verildi.

 

Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve Biga Kaymakamı Mustafa Can konuşma yaptı. Biga İçdaş Fen Lisesi öğrencileri ve Çavuşköy Özel Eğitim Uygulama okulu öğrencileri dans gösterilerini sundu. Kısa film yarışmasında dereceye giren filmler izlendi. Dereceye giren öğrenci ve okul müdürleri yaptıkları kısa film hakkında bilgi verdi.

 

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Biga Engelsiz Eğitim Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

 

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen yaptığı konuşmada;

 

Türkiye genelinde milli eğitime bağlı özel, resmi ve tüm ortaokul ile lise öğrencileri arasında engelsiz eğitim konulu kısa film yarışması düzenledik. Engelli olmak veya doğmak bireyin seçimi değildir. Bizlerinde bir engelli adayı olduğunu göz önünde bulundurarak, kendimizi onların yerine koymak ve sorunlarına hassasiyetle yaklaşabilmektir. Unutmayalım, en büyük engelin zihinlerdeki ve gönüllerdeki engellerin olmasıdır. Onlar bütün sahip olduklarıyla bizlerle birlikte yaşıyor. İyi ki varlar ve bizimleler.

 

 

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çocuklarımızın hayatlarında fark yaratmak, hayallerini renklendirmek, yetkinliklerini arttırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak için okullarda eğitim gören engelli öğrencileri gözümüzden ve gönlümüzden uzak tutmuyoruz. Dereceye giren okullarımızı ve öğrencilerimi tebrik ediyorum, dedi.

 

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada;

 

Engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlarını, toplumun parçası olduğunu hatırlatmak için kısa film yarışması düzenlendi. Elimiz ayağımız tutuyor. Gözlerimiz görüyor. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Hepimiz birer engelli adayı olduğumuzu unutmayalım. Hayatın getirmiş olduğu olumsuzluklarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Çevremizde engelli insanlar var. Onların yaşadığı sorunları unutmamalıyız. Empati yapmalıyız.

 

İmkân verildiği zaman eğitim, iş ve sosyal hayatta başarılı olan engelli kardeşlerimiz var. Onlara destek olalım. Öğretmenler de bu konuda hassas olmalı ve ona göre eğitim vermeli. Dereceye giren okullara ve öğrencilere teşekkür ederek, kutluyorum dedi.

 

Tekirdağ Çerkezköy İlçesi Cumhuriyet Ortaokulu Derya Kelek ??Efsunkar?? adlı kısa film

 

 

Ankara Gölbaşı İlçesi Milli İrade Uluslararası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hatice Nur Şahin ??Ay Işığı?? adlı kısa film

 

 

Antalya Kepez İlçesi Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi Ezgi Aşçıbaşıoğlu ??Engel?? adlı kısa film



Eğitim 10.06.2019 17:20:18 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    8844,9%0,43
  • DOLAR

    32,25% 0,25
  • EURO

    35,11% 0,74
  • GRAM ALTIN

    2276,66% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3858,52% 0,61