Biga Ziraat Odası Biçerdöverle Biçim Ve Hasat Açıklaması

Biga Ziraat Odası Biçerdöverle Biçim Ve Hasat Açıklaması

Biga?da hasat dönemi başladı. Biga Ziraat Odası yaptığı açıklamada buğday biçiminde referans fiyat, buğday biçim bedeli 30 TL, balya bağlama ücreti 3 TL olarak belirlendi.

Biga?da hasat dönemi başladı. Biga Ziraat Odası yaptığı açıklamada buğday biçiminde referans fiyat, buğday biçim bedeli 30 TL, balya bağlama ücreti 3 TL olarak belirlendi. 

 

Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güray Ergün yaptığı açıklamada;

 

Bilindiği üzere ilçemizde hasat dönemi başlamış bulunmaktadır. Asli görevi çiftçimizin hak ve çıkarlarını korumak olan odamız hasat mevsiminde gerek üreticilerimizin gerekse biçerdöver sahibi üyelerimizin ortak çıkarlar etrafında toplanabilmesi bunun yanında düzenli, kayıpsız, verimli ve sağlıklı bir hasat geçirebilmeleri adına içinde bulunduğumuz 2019 yılında ilk defa buğday biçiminde referans fiyatı açıklama kararı almıştır, bu karar doğrultusunda Ege ve Marmara Bölgesi başta olmak üzere ortaya çıkan biçim fiyatları araştırılmış, çiftçilerimizin ve biçerdöver sahibi üyelerimizin maliyetlerindeki artışlar göz önünde bulundurulmuş ve son olarak paydaşlarımızla bir dizi görüşmeler yapılmıştır. Tüm bunların sonucunda buğday biçiminde referans fiyat olarak kullanılabilecek tavsiye niteliğinde olmak kaydıyla Biçerdöver ile  Buğday Biçim Bedeli 30,00(Otuz) TL/Dekar, Buğday Samanı Balya Bağlama Bedeli 3,00(Üç) TL/Adet olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

 

Biga Ziraat Odası olarak önümüzdeki yıllarda üyelerimizdengelen talepler de dikkate alınarak konu ile ilgili farklı çalışmalar yapılması planlanmaktadır.Tüm bunların yanı sıra Biçerdöveri kullanan operatörün mutlaka ehliyetini ve ruhsatını yanında bulundurması, biçimleri mümkün olduğunca dipten gerçekleştirmesi, dane kaybını %2 de tutacak şekilde çalışma hızı ve ayarlarını yapması, çiğli ve olgunlaşmamış ürünleri biçmemesi ve makinelerinde YANGIN ihtimaline karşı mutlaka yangın tüpü ve bir miktar su bulundurarak tedbir almaları gerekmektedir. Başlayan hasat sezonumuzun tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerken, şartlar ne olursa olsun üretmeye devam etmek zorunda olduğumuzu belirtiriz, dedi.



Tarım 22.06.2019 12:28:42 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61