Saatler Kafalarımızı Karıştırdı

Saatler Kafalarımızı Karıştırdı

Gün ışığından yararlanılması ve enerji tasarrufu sağlanması için saatler yazın ileri alınıyordu, kışında geri alınıyordu. Çıkarılan kanun ile birlikte 30 Ekim 2016 Pazar günü saatler geri alınmadı. Saatlerin geri alınmaması tartışmalara yol açtı.

Gün ışığından yararlanılması ve enerji tasarrufu sağlanması için saatler yazın ileri alınıyordu, kışında geri alınıyordu. Çıkarılan kanun ile birlikte 30 Ekim 2016 Pazar günü saatler geri alınmadı. Saatlerin geri alınmaması tartışmalara yol açtı.

Türkiye kış saatine geçmemesi günlük hayatı zorlaştırdı. Saatler geri alınmayınca öğrenciler karanlıkta okullarına gidiyor. Hem aileler hem de öğrenciler bu konudan çok şikâyetçi olduklarını söylüyor.

Sabah erkenden kalkıp okula gitmek artık tamamen bir işkenceye dönüşmüş durumda. Öğrenciler okula gitmek için erken kalkıyor. Hava soğuk ve karanlık oluyor. Okula yeni başlayan öğrenciler bu durumdan korkuyorlar. Saatlerin geri alınmaması eğitim cephesinde çok büyük şikâyetler olduğu söyleniyor.

Öğrenciler, anneler ve babalar hepsi birlikte okula gidiyor. Neden? Öğrenci okula gidecek ama hava karanlık ve soğuk. Anne, baba ve çocuk hep birlikte okul servisini bekliyor. Peki, okula servisle gitmeyen öğrenciler yok mu? Var. İşte servisle gitmeyen öğrencileri de anne ya da babaları götürüyor.

Kış saati uygulamasına geçilmediği için öğrenciler ve velileri bu durumdan hem perişan hem de şikâyetçi.

Büyük şehirlerde bir de sabah ve öğlen ikili eğitim yapılan yerlerde var. İkili eğitim gören öğrenciler de aynı durumda sabah karanlıkta git. Akşam karanlıkta eve gel.

Türkiye, kış saatine geçmedi. Kış saatine geçilmemesinin sağlayacağı fayda ne olursa olsun bu kadar şikâyet varsa acaba ne faydası olur?

Sabahçı ve öğlenci olarak yapılan ikili eğitimde sorunlar daha da büyük. Eğer bir öğrenci sabahçı ise ders 7?de başlıyor. O zaman öğrencinin erken saatlerde kalkıp kahvaltı edip hazırlanması ve 7?de ders başı yapması gerekiyor. Sabahçı eğitimden öğretmenler bile rahatsız. Çünkü sabahçı eğitim gören öğrencilerin ilk ders saatlerinde uyduklarını ve derslerini dikkatli dinlemediği söyleniyor. Öğlenci olan öğrenciler ise akşam 7?de evlerine gidebiliyor. Bu durumda hava karanlık oluyor ve öğrenci de, velilerde bu durumdan tedirgin olduklarını söylüyorlar.

Öğrenci Velilerini de Düşünmek Gerekiyor

Öğrenci sabah hazırlanıp kahvaltısını yaptıktan sonra anne ya da babasıyla birlikte yola çıkıyorlar. Hava karanlık ve soğuk. Ancak annesi ya da babası çalışanlar da var. Herkes her zaman öğrencisini okula götüremeyebilir. Öğrencilerin başlarına bir şey gelebilir.

Sabah karanlık ve soğuk hava öğrenci okula gidiyor. Çok erken kalkan öğrenci ilk derslerde uykusuzluk çekiyorsa, derslerinde de başarısız olabilir. Öğrenciler karanlıktan korkuyorlar. Başlarına bir şey gelebilir korkusu da var. Psikolojisi de bozulabilir.

Kış saati uygulaması? Şimdi ne olacak?

İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) akademisyenleri bir açıklama yaptı. Açıklamada öğrencilerin eğitimi yarım saat geç başlasın dedi. Ayrıca bir açıklamada İstanbul Valiliğinden geldi. ( Haberi okumak için tıklayınız)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı. Herhangi bir çalışma yok, demişti. Uygulamada geri adım atılmayacak ama iş ve okul saatlerinin yeniden düzenlenebilir dedi.

Bir öğrencinin okula gitmesi kesinlikle bir işkenceye dönüşmesin. Ya kış saati uygulamasına geçilsin, ya da kesin bir çözüm getirilsin. 



1.01.0001 00:00:00 0
  • Çarşamba 18.9 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87