Biga Meslek Yüksek Okulu (Biga MYO) ile Biga Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Çeksan Demir Çelik San. Tic. Ltd. Şti. Golteks Petrol ve Kimya Ltd. Şti. Meydere Gıda San. Tic. AŞ. Ve RDM Mühendislik Mak. San. Ve Tic. AŞ. İle bölgede faaliyet gösteren İçdaş AŞ. Cenal Elektrik, Doğtaş Kelebek AŞ. Ve Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile 3+1 mesleki eğitim iş birliği protokolü imzalandı.
HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat yaptığı konuşmada;
Güzel bir amaç için bir araya geldik. Ülkemizin nüfusu oldukça fazladır. İşsizlik sorunu var. Genç bir nüfusa sahibiz. Ülkemiz girişimci sorunlarını önemli ölçüde en aza indirmeye çalışıyor. Mezun olan öğrencilerin geleneksellerdir devam eden devlet kadrosunda iş bulma beklentisi var. Özel sektörün ve girişimciliğin canlandırılması gerekir.
İstihdam amaçlı hareket edilirse, sosyal amaçlarda ülke ekonomisi istenen yere gelemez. Dünyada yarış yapmak istiyorsak, girişimcilik ruhu ve ileri teknolojileri geliştirmek gerekir. Üniversite mezunlarına ihtiyaç olduğu gibi, vasıflı ara insan gücüne de ihtiyaç var. Piyasalarda uygulamalı olarak yapılan araştırmalarda; işverenler istedikleri iş gücünü bulamazken, milyonlarca insan da iş bulamamaktan şikâyet ediyor.
Hayata geçirilecek olan bu proje, Biga?ya ve ekonomiye büyük katkı sağlayacaktır. Proje öğrencilere birikim kazandıracak. Piyasayı ve işi bilmeden mezun olmanın bir anlamı yok. Sektörün de işine yaramaz. Diğer Meslek Yüksek Okulları da bu projeyi yaparlar. Emek sarf ederek proje bugüne kadar geldi, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, dedi.
Biga MYO Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü yaptığı konuşmada;
Protokol kapsamında Biga MYO makine, elektrik ve muhasebe vergi uygulamaları programlarında öğrenim gören öğrenciler son yarıyıllarında 4.yarıyıl sektörel bilgi ve becerilerini geliştirilmesine yönelik ilgili sektörde uygulamalı eğitim imkânı kazanmış olacaklardır. Mezun olan öğrenciler sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımda aranan meslek elemanı olarak eğitimlerini tamamlayacaklar.
Protokolün temel amacı; belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek olan Meslek Yüksek Okullarında öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile eğitim öğretimin, 3 dönemin okulda, 1 dönemin tam zamanlı olarak işletmelerde uygulamalı yapılması ile istihdam edebilme imkânlarını arttırmaktır, dedi.