18 Eylül Etkinliklerinde Okçuluk ve Trap Atışı Heyecanı

18 Eylül Etkinliklerinde Okçuluk ve Trap Atışı Heyecanı

Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında trap atışları ve okçuluk turnuvası düzenlendi.

Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında trap atışları ve okçuluk turnuvası düzenlendi. Yarışmacıların hedefi vurmak için gösterdikleri mücadele izleyenleri heyecanlandırdı.

Biga Belediyesi’nin, Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü ile birlikte düzenlediği geleneksel trap atışı yarışmasında sporcular atışlarını gerçekleştirdi. Balıkkaya Atış Poligonunda düzenlenen yarışma profesyonel, skeet ve amatör kategorilerde gerçekleşirken kupa, altın ve madalya ödülleri Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyon Başkanı Prof.Dr.Gürsel Çolakoğlu, Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Alaeddin Şiren takdim etti.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyon Başkanı Prof.Dr.Gürsel Çolakoğlu, Biga’da ve Biga Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek Başkan Erdoğan’a ve yarışmaya katılan sporculara teşekkür etti. Başkan Erdoğan da, Prof. Dr. Çolakoğlu’na plaket hediye etti.

Profesyonel kategoride birinci İbrahim Girkin, ikinci Murat Kaplan, üçüncü ise Mehmet Kızıl; skeet kategoride birinci Ömer Tekt, ikinci Süleyman Bozacı üçüncü ise Görkem Türk; amatör kategoride birinci Oğuzhan Şekerci, ikinci Salih Güven üçüncü ise Bahadır Öztürk oldu.

Etkinliklerin bir diğer durağı ise Okçuluk Festivali oldu. Biga Belediyesi ile Biga Okçuluk Kulübü işbirliğinde düzenlenen okçuluk turnuvalarına ilçeden ve çevre şehirlerden katılım oldu. Rafet Gürkaynak Caddesi üzerinde bulunan Millet Bahçesi alanında ve Yeniçiftlik’te düzenlenen festivalde renkli görüntüler ortaya çıkarken, ok atışlarında büyük heyecan yaşandı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan programda yaptığı konuşmada "At üstünde ok atan kılıç kuşanan bir ecdadın torunlarıyız. Geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkumdur anlayışı ile biz de geleneksel sporlarımızı yaşatmak için Biga Belediyesi olarak geçen yıl başlattığımız festivalimizi bu yıl da devam ettiriyoruz. Bu süreçte hem derneğimiz, hem de Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz katkıları ile Biga Belediyemizin öncülüğünde birçok müsabakalarımız oluyor. İlçemizde okçuluğa gönül vermiş dostlarımızı Biga'mızda misafir etmekten buradaki etkinliklerde onları görmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Turnuvalar sonunda kategorisinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

 



Biga 13.09.2022 20:49:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    8844,9%0,43
  • DOLAR

    32,25% 0,25
  • EURO

    35,11% 0,74
  • GRAM ALTIN

    2276,66% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3858,52% 0,61