"6 Şubat tarihini asla unutmamalıyız ve hazırlıklı olmalıyız"

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem felaketi nedeniyle Biga Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, Biga'da deprem konusunda farkındalık oluşturulmasının önemine değinildi.

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem felaketi nedeniyle Biga Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, Biga'da deprem konusunda farkındalık oluşturulmasının önemine değinildi. Açıklamayı Biga TSO 3 No'lu Meslek Komitesi Başkanı Levent Şahin okurken; Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl ve Biga TSO yönetim kurulu üyeleri de açıklamada hazır bulundular.

"DEPREME HAZIRLIKLI OLMAK ZORUNDAYIZ"
Depreme hazır olunması gerektiğini dile getiren Levent Şahin; "Bugün binlerce ailenin yok olduğu, 11 şehrimizin yıkımlarla ve ölümlerle bir sabaha uyandığı, tarihimizin en acı depremlerinin yaşandığı o acı günün yıldönümünündeyiz. Maalesef ülkemiz büyük bir sınavı yaşadı. Maalesef binlerce insanımız betonların altında ölümle yaşam arasındaki o acı zamanı yaşadı. Biga'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak bugün yeniden kamuoyunu bilinçlendirme görevini üzerimizde hissediyoruz. Geçtiğimiz süreç içinde Bigamızda ağırladığımız deprem uzmanı hocalarımızın sunumları, birçok deprem uzmanının söylemlerini dikkate almamız gerekiyor. Uzmanların tamamı depremlere her an hazır olmamız gerektiği konusunda bizleri uyarıyor. Depremler öncelikle bir bilinç işidir. Depremler öncelikle bir eğitim işidir. Bilinçli bir şekilde binalarımızı depreme hazırlamalı, deprem öncesinde bilinçli bir şekilde yaşam alanlarımızı depreme uygun hale getirmeliyiz. Deprem sırasında nasıl davranmamız gerektiği konusunda bilinçli olmalıyız. Deprem sonrasında nerede toplanmamız gerektiği, nasıl davranmamız gerektiği gibi konularda bilgi sahibi olmalıyız" dedi.

"EKONOMİK SORUNLARLA BOĞUŞMAMAK İÇİN..."
Oda üyelerinin depreme hazırlıklı olmaları için çalıştıklarını ve olası bir depremde ekonomik sorunlarla uğraşmamak adına fabrikalar ve büyük ölçekli işletmeler başta olmak üzere üyelerin hazırlıklı olmaları için çalıştıklarını dile getiren Levent Şahin; "Maalesef deprem gibi çok önemli bir konuda bile toplumumuzda yeterli bilinç oluşmuyor. Bu sabaha karşı depremin yaşandığı şehirlerde insanlarımız sessiz yürüyüşler gerçekleştirdiler. Bulamadıkları yakınlarını sessizce andılar. Yıkılan binaların ardından geride kalan boşluklar içinde yürüdüler. Böylesi büyük felaketlere hazır olmalıyız. Başımıza gelmeden ciddiyetle yaklaşmalıyız deprem gibi felaketlere karşı. Bizler Biga Ticaret ve Sanayi Odası'nın 3 No'lu Meslek Komitesi olarak kamuoyunda bilinç oluşturmak için Yönetimi Kurulu Başkanımız Şadan Doğan ve Meclis Başkanımız Melih Akyıl ile Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte buradayız. Daha önce depreme karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bir seminer gerçekleştirdik. Çok değerli bilgiler öğrendiğimiz böylesi önemli bir seminere bile gereken ilgiyi çekemedik. Bizler her şeye rağmen toplumumuzun bilinçlenebilmesi için Biga'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Toplumumuzun bilinçlenebilmesi için farkındalık seminerleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Biga Organize Sanayi Bölgesi’nde 60’dan fazla ülkeye ihracat yapan firmalarımız var. Olası bir büyük depremde bu büyük fabrikalarımız başta olmak üzere ticaretin zarar görmemesi ve devam edebilmesi için üyelerimizi bilgilendireceğiz. Bu fabrikalarımızın deprem gibi felaketleri en az hasarla atlatabilmeleri için seminerler düzenlemeyi planlıyoruz. Biga ekonomisinin depremden zarar görmesini en aza indirebilmek için çalışmalar gerçekleştireceğiz" dedi.

"TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL"
6 Şubat tarihinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Levent Şahin; "Kamu kurum ve kuruluşlarımız elbette gereken çalışmaları yapıyorlar. Ancak bu tek başına yeterli değil. Toplumsal bir bilinç oluşturamazsak başarılı olamayız. Lütfen 6 Şubat tarihini unutmayalım. Lütfen deprem konusunda bilinçlenelim. Öğrenmek için istekli olalım. İlçemizdeki toplanma yerlerini iyi öğrenelim. Çocuklarımıza deprem başta olmak üzere doğal afetleri iyi anlatalım ve çocuklarımızın hazır olmasını sağlayalım. Bu duygu ve düşüncelerle 6 Şubat depreminde 11 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor; yakınlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz. Bir kez daha ulusumuzun başı sağ olsun. Allah bir daha böylesi büyük felaketler yaşatmasın" ifadelerini kullandı.



Gündem 6.02.2024 21:03:06 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19