ADVAK Yoğun Katılım ile Açıldı

ADVAK Yoğun Katılım ile Açıldı

Doğan Ailesi tarafından, anne ve babalarının anısına kurulan, Ayşe Doğan Ali Doğan Kültür ve Eğitim Vakfı (ADVAK), 8 Ekim 2023 tarihinde Çanakkale Biga’da düzenlenen bir törenle açıldı.

Yaptığı yatırımlar ve istihdama olan katkılarının yanı sıra hayırseverlikleriyle de sıkça adından bahsettiren Doğanlar Holding,   kurum kurucuları olan anne ve babalarının temellerini attığı ve her daim sahiplendiği yardımseverlik ilkesini Ayşe Doğan ve Ali Doğan Kültür ve Eğitim Vakfı (ADVAK) çatısı altında kurumsallaştırıyor. 

 Ülke genelinde; yetenekli ve başarılı fakat maddi olanakları sınırlı gençler ve çocuklar başta olmak üzere, tüm genç ve çocukların, kültürel, sanatsal, edebi, bilimsel, teknik ve sportif alanlardaki eğitimine, öğretimine ve tekamülüne katkıda bulunmayı hedefleyen ADVAK'ın açılışı Biga’da gerçekleşti. 

Vakfın açılış törenine, AK Parti Çanakkale Milletvekili Sayın Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili Sayın İsmet Güneşhan, Biga Belediye Başkanı Sayın Bülent Erdoğan, devlet erkanından isimler, kurucular, bağışçılar ve davetliler katıldı.

 Açılış konuşmasını yapan ADVAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şadan Doğan, vakfın kuruluş amacını şu şekilde açıkladı: "Annemiz ve babamız, hayatları boyunca eğitime ve gençlere büyük önem vermişlerdir. Bizi de her zaman eğitime destek olmak ve gençlerin önünü açmamız adına teşvik ettiler, yardımlaşma ruhunu aşıladılar. Doğan ailesinin her bir ferdi olarak bizler de şimdiye kadar cami, okul, kütüphane, yurt ve aşevi gibi 10’dan fazla kalıcı eser yarattık, 1000’den fazla öğrencinin eğitimine destek olduk. Geçtiğimiz şubat ayında yaşanan deprem tüm ülkemizde derin bir üzüntünün yanı sıra bir farkındalık yarattı. Bütün bu desteklerimizi bir çatı altında toplayarak daha fazla gencin geleceğine dokunmak adına vakfımızın kuruluş çalışmalarını hızlandırdık. Vakfımızın asıl temellerini atan anne ve babamızın da değerlerini devam ettirmek, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek başarılı gençlere destek olmak en büyük motivasyonumuz.ADVAK olarak, ilk aşamada Türkiye'deki maddi olanakları sınırlı ve başarılı gençlere burs sağlamak için çalışıyoruz. Bu burslar ile gençlerin eğitimlerini tamamlamalarına ve hayallerine ulaşmalarına yardımcı olacağız. Çok yönlü eğitim bakış açısıyla, sorumluluk sahibi çocukların ve gençlerin yetiştirilmesinin öneminin bilincinde,  çağdaş bir Türkiye için tüm çalışmalarımızı ve emeklerimizi ülkemizin yarınlarına adadık. Bugün artık tüm sosyal yardım projelerimizi, ADVAK çatısı altında gerçekleştirecek ve bağışçılarımızın da desteğiyle daha fazla hayata dokunma fırsatı elde edeceğiz. Tüm çocuk ve gençlerimizin eğitimin yanı sıra sosyal aktivitelerde de eşit haklara sahip olabilmeleri adına, bu aktivitelere ulaşılabilirlik ve teşvik edilmesi gibi konularda da çalışmalarımız sürüyor. Tiyatro, koro, festival, sergi gibi etkinlikler de planlarımız arasında. Eğitimlerine ve gelişimlerine destek olduğumuz gençlerimizin iş hayatına ilk adımlarını attıkları staj deneyimlerinde de yanında olacağız. Bizlerin biriktirdiği deneyimlerin aktarılması ve iş hayatlarına geçişlerinin sağlanması adına gerek kendi bünyemizdeki şirketlerde gerekse sektörün diğer şirketlerinde stajlarını yapabilecekler.”dedi.

“İnsan Vazgeçebildikleri Kadar Güçlüdür”

Açılışta yapmış olduğu konuşma ile büyük beğeni toplayan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider şunları söyledi:

“Vakıf kültürü tarih boyunca bizi biz yapan bizi ayakta tutan kültürlerden biri.Osmanlıya baktığınız zaman hizmetçinin evinde kırdığı tabağın parasını ödeyen vakıf var.Göçmen kuşların tedavisi için Bursa'da kurulmuş vakıf var.Çünkü bunun bir sebebi var şirkette olsanız kurumsallaştıramadığınız hiçbir şey ayakta kalmıyor.Bu anlamda kurumsallık çok önemli.Kurumsallık gücü olanın gücünden vazgeçmesi demektir.Bir şirket kurumsallaşıyorsa ki Doğanlar kurulması çok kısa olmasına rağmen kurumsallaşabilmiş bir şirket çok fazla örneği yoktur diye düşünüyorum.Davut Beyin ve kardeşlerinin kendi güçlerinden vazgeçebilmeleri,Bu kurumsal yapı içerisinde gerekirse yönetim kurulundan vazgeçebilmeleri demek çok kıymetli bir şeydir.Vakıf da bunun en üst noktası,yani ben iyiliği de hayrı da kendi adıma yapmayacağım.Buna da tek başıma karar vermeyeceğim demektir.Yurtdışında bizi eleştirirlerken en çok onu kullanıyorlar;siz iyisiniz hoşsunuz ama kurumsallaşamıyorsunuz dolasıyı ile bu kurumsallık çok takdire şayan bir şey.Ben burada özellikle Ayşe ve Ali Doğan'ı da rahmetle anmak istiyorum.Hayrınızın devam etmesi için hayır yapan evlatlar bırakmanız gerekiyor ve bunu kurumsallaştıran çocuklar bıraktıysanız siz o zaman hayatı yaşamışsınız demektir.Gücü benim ölçme sistemim şudur;ne kadarından vazgeçebiliyorsun.Benim çok param var,banane.Ne kadarından vazgeçebiliyorsun onu söyle;İşta vakıflarla birlikte vazgeçebildiğin bir para koyuyorsun ortaya.İnsanın da,ailenin de,kurumun da gücüne güç katabilen budur,vazgeçebilmektir.Bugün rahmetle andığımız başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit ve gazilerimiz canlarından vazgeçemeselerdi bunu ortaya koyamasalardı sokakta gezen adamdan hiçbir farkı olmazdı.İnşallah bu vakıf kültürü eskiden olduğu gibi Biga da da birçok vakıf vardır aktif olmasa bile adı olan.Bu vakıf diğer aile ve şirketlerede örnek olacaktır diye düşünüyorum.Daha nice faydalı işlere imza atacaklar bu duygu ve düşünceler ile başta doğan ailesine tüm Bigalılara ve bu şirkete değer katan tüm çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Doğan ailesi, şirket ilkelerinde ülke ekonomisine destek, istihdam, çalışan mutluluğu ve kariyer yolculuğunu her daim ön planda tutmuştur. Faaliyet gösterdikleri sektörlerde kalifiye eleman açığı olduğunu söyleyen Doğan; ADVAK kapsamında meslek liselerinde okuyan öğrencilere staj ve eğitim programları ile teşvik edileceğini belirtti.



Gündem 9.10.2023 23:15:49 0
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22