Ahmet Alp Dubai’ye Uçuyor

Ahmet Alp Dubai’ye Uçuyor

SMA hastası Ahmet Alp için 9 Kasım Salı günü saat 15:30’da Biga Belediye meydanında ‘’Ahmet Alp Dubai’ye uçuyor’’ programı kapsamında balon uçurtma etkinliği düzenlendi.

14 aydır yaşam savaşı veren SMA hastası Bigalı evladımız Ahmet Alp bebek için gerekli olan tedavi parasının toplanmasının ardından, 9 Kasım Salı günü saat 15:30’da Biga Belediye meydanında ‘’Ahmet Alp Dubai’ye uçuyor’’ programı kapsamında balon uçurtma etkinliği düzenlendi.

Biga Belediye meydanında düzenlenen balon uçurtma etkinliğine; Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Sıtkı Keçeci, Biga Şoförler Odası Başkanı Sait Tanur, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Ak Parti Biga İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Sirkeci, CHP Biga Kadın Kolları Başkanı Özge Elmas, İyi Parti Biga Kadın Kolları Başkanı Gülay Özer, Biga Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ergün Erkap, Biga Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Sıtkı Yağan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve Ahmet Alp gönüllüleri katıldılar.

Ahmet Alp Dubai’ye Uçuyor
Ahmet Alp Dubai’ye Uçuyor

Gönüllülerin tedavi parasını toplaması için gösterdikleri 14 aylık mücadele, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan ve 5 önemli kuruluşun destekleriyle masrafların tamamı toplanmıştı. Balon uçurtma etkinliği öncesi, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan bir konuşma yaptı.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, ‘’Ahmet Alp yavrumuz için gerekli olan tedavi masrafları toplandı ve en kısa zamanda tedavi olacağı hastaneye yatışı yapılacak. Tedavi için gerekli olan paranın büyük bir kısmı Biga’dan toplandı. Bu masrafların toplanmasında emeği geçen gönüllü tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bigalı olmakta ne kadar gurur duysanız, o kadar azdır.

2 ay önce Biga’da göreve başladım. İlk geldiğim zaman billboardlarda Ahmet Alp için destek afişlerini görmüştüm. Bir araştırma yaptım. İlk Çarşamba günü de Biga Belediye meydanında düzenlenen etkinliği ziyaret ettiğimde Biga’da çalışmakta olmaktan gururlandım. O zaman sayı az da olsa, Ahmet Alp’in gönüllülerindeki enerjiyi, inanmışlığı ve adanmışlığı görünce bu işin en kısa zamanda sonuçlanacağına dair ümidim fazlasıyla arttı.

Yağmurda, karda, çamurda, soğukta bizzat birçoğuna iştirak ettik. Gönüllüler 7/24 her gün gönüllerinde hissetiler. Köyde, ilde, ilçelerde etkinlikler oldu ve bağış adı altında para toplandı. Onlar bize inanmışlığı ve adanmışlığı öğrettiler. Tedaviden sonra Ahmet Alp’in yürüdüğünü gördüğümüz zaman esas büyük mutluluk o zaman olacak, dedi.’’

Ahmet Alp Dubai’ye Uçuyor
Ahmet Alp Dubai’ye Uçuyor

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘’Ahmet Alp yavrumuzun tedavisini olması için önümüzdeki günlerde tedavi olacağı hastaneye uğurlayacağız. Bu süreçte gönüllülük esasına dayalı yavrumuzun kampanyasına destek olan tüm gönüllerimizi, kampanyamıza destek olan tüm hayırseverlerimizi cani gönülden kutluyor ve teşekkür ediyorum.

En büyük zenginlik sağlıktır. Sağlık olmadığı zaman hiçbir şeyin anlamı olmadığını hepimiz biliyoruz. Sağlık ile ilgili bir sıkıntısı olan yavrumuz olduğu zaman, bu durum hepimizi derinden etkiliyor. Verilen bu mücadelenin ve emeklerin sonucunda da Ahmet Alp yavrumuz tedavisi sonucunda sağlığına kavuşur. Onu hep birlikte daha büyük bir coşkuyla yine burada hep beraber karşılarız, dedi.’’

Ahmet Alp Dubai’ye Uçuyor
Ahmet Alp Dubai’ye Uçuyor

Ahmet Alp’in babası Recep Güven, ‘’aile olarak çok mutluyuz. Kaymakamımıza ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 14 ayın sonunda, gönüllüler sayesinde bugünlere ulaştık. Destek olan herkesten Allah razı olsun, dedi.’’

Konuşmaları ardından programa katılan protokol ve gönüllüler mavi balonları gökyüzüne bıraktılar. SMA hastası Ahmet Alp bebek yapılacak resmi işlemlerin ardından tedavi olmak için ailesiyle birlikte Dubai’ye gidecek. Ahmet Alp bebek tedavi için alacağı ilacın ardından 3,5 ay hastanede kalacak.

Ahmet Alp Dubai’ye Uçuyor
Ahmet Alp Dubai’ye Uçuyor

 



Biga 9.11.2021 22:46:00 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71