Alparslan Türkeş Hatıra Ormanında Çalışmalar Devam Ediyor

Alparslan Türkeş Hatıra Ormanında Çalışmalar Devam Ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya’nın girişimleriyle yapımına başlanan Alparslan Türkeş Hatıra Ormanında çalışmalar devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya’nın girişimleriyle yapımına başlanan Alparslan Türkeş Hatıra Ormanında çalışmalar devam ediyor.

Hatır Ormanının İçinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, spor ekipmanları, orman fidanlığı ve dinlenme alanları olacak Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı'nın tabelası yerleştirildi. Öte yandan Biga'da açılışı yapılacak olan Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı'nın Çanakkale'de ve Biga'da Alparslan Türkeş adını taşıyan ilk ve tek alan olma özelliğini taşıdığı öğrenildi.

Sarıkaya Köyü sınırlarında Orman Harekat Merkezi yakınındaki atıl alanın, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya'nın girişimleriyle ve alanın bağışlanması için gerekli olan bedelin de yine Başkan Altınkaya tarafından yatırılmasıyla resmi işlemleri de tamamlanmıştı.

‘’Başğbuğ’umuzun İsmiyle Ne Bir Cadde Ne De Bir Park Var’’

Çanakkale’de Alparslan Türkeş isminin yaşayacağı tek alanın bu hatıra ormanı olacağını söyleyen MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya; "Hatıra ormanımız, MHP Kurucu Genel Başkanımız Merhum Alparslan Türkeş’in adını taşıyacak ve nesiller boyu yaşatacak. İlçemizde merhum başbuğumuzun adını taşıyan bir sokak, cadde, park ismi yok. Bizler de bu sebeple hayırlı bir işe imza atmak istedik. Bize göre çevrecilik de milliyetçiliktir. Mevcut yeşil alanlarımızı korumaya ihtiyacımız var. Daha çok yeşil alana ihtiyacımız var. Ailelerimizin betondan uzaklaşıp nefes almaya ihtiyacı var. Hatıra ormanımızın tamamlanması için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak açılışımızı Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümünde yapmayı planlıyoruz. Aynı gün fidan dikimi de gerçekleştireceğiz, şeklinde konuştu.’’

Destek Verenlere Teşekkür

Hatıra Ormanı'nın hazırlanmasında destek verenlere teşekkür eden MHP Biga İlçe Başkanı Altınkaya; ‘’bizlerden desteklerini esirgemeyen MHP Genel Başkan Yardımcımız ve Ankara Milletvekilimiz Yaşar Yıldırım’a, MHP Çanakkale İl Başkanımız Ali Tuğrul Yıldırım’a, MHP Biga İlçe Yönetim Kurulu üyelerimize, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci’ye, İlçe Müdürü İhsan Tunç’a, Orman İşletme Şefi Alper Erol’a, Biga’mız da desteklerini esirgemeyen tüm ülkücü hareket mensuplarına teşekkür ediyorum, ifadelerini kullandı.’’



Siyaset 24.06.2022 09:56:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36