Alper Şen: "Biga’nın hünerli elleri dünya pazarına üretim yapmalı!"

Alper Şen:

Biga Belediye Başkan Adayı Mimar Alper Şen; meclis üyesi adayları birlikte Atatürk Kültür Merkezi’nde kurslarını ziyaret etti. Kurs eğitmenleri ve kursiyerlerle bir araya geldi.

Belediye Başkan Adayı Alper Şen; ziyaretinde kursiyerler ve eğitmenlerle sohbetinde yeni yerel döneminde hazırlıklarını yaptıkları plan projelerini anlattı.

Aday Şen; Biga’da sosyal ve ekonomik kalkınmayı arttıracak planlamalar içinde olduklarını önceliklerinin kadınların olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;

Biga kadınlarımızın artık hobilerinden para kazanma zamanı geldi. Micro ölçekli sürdürebilir kalkınma stratejik planlamalarımız kapsamında “Hünerli Eller Çarşımızı” hayata geçirerek kadınlarımızın el emeği ürünlerini uluslararası pazara açma hedefimizin ilk adımlarını atacağız  
Biga’da yenilikçi yerel yönetimler anlayışımızla daha önce hiç denenmiş bir çalışmayı deneyeceğimizi el sanatları alanında markalaşma ile ilçemize yeni katma değerler üreteceğiz.

Biga Hünerli Eller Çarşısı projemizi alanında uzman meclis üyesi adaylarımız Duygu Tekin Elbi ve Sevim Gülşen sorumluluğunda hayata geçireceğiz. Duygu Tekin Elbi meclis üyesi adayımız Biga’da üretilen el sanatları ürünleri yurt dışına satışlarını gerçekleştiren iş insanımızdır. Kadınlarımızın aile ekonomisine katkı sağlamaları ve kadın istihdamı için kararlıkla çalışacak Biga kent yaşamında hakkettikleri yeri almalarını sağlayacağız.

Bununla kalmayacağız Biga Hünerli Eller Çarşımızı, Biga Kent Akademi ile sertifikalı meslek edindirme kurslarımızla destekleyeceğiz.
Biga Yatırım ve Girişim Ofisimizle iş dünyasına katılımlarına destek ve danışmanlık hizmetimizle bütünleşik bir sistemle çalışacağımız yenilikçi yerel yönetimler dönemi için hazırlanıyoruz.

Gelişen ve değişen bir dünya var, bakın gelişmiş ülkelere kadınının iş gücü piyasasına dahil olmasıyla toplumun sosyal ve ekonomik refah payı artıyor. Bugün küçük adımlar atarız ama her büyük iş küçük adımlarla başlar.

Yerel Yönetimlerin toplumsal misyonu olmalı ki kadın istihdamı ve eğitimi ile ilgili çalışmalarla istikrarlı kalkınmanın önündeki engelleri kaldırsınlar. Kalkınma, Refah ve Dayanışma belediyeciliği anlayışımızla Biga’yı hayallerimizin ötesine taşımak için hep birlikte çok çalışacağız. Biz çok çalışmaya hazırız.

Neden Biga’da kadınlarımızın ürettiği ürünler dünya pazarında yer almasın!
Biga Belediye Başkan Adayı Mimar Alper Şen, eğitmenler ve kursiyerlerin Ramazan ayının mübarek olmasını dileyerek sözlerine son verdi.



Siyaset 16.03.2024 12:54:33 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19