Aşımızı Olalım Sağlığımızı Koruyalım

Aşımızı Olalım Sağlığımızı Koruyalım

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, kentte korona virüs salgınına karşı devam eden aşılama çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, kentte korona virüs salgınına karşı devam eden aşılama çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Çanakkale’de iki doz aşısını yaptırmış olan vatandaşların oranının %82,7 olduğunu söyleyen Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, ‘’ilimizde aşılama hizmetimiz tüm sağlık kuruluşlarımızda devam etmekte olup, Toplum Sağlı Merkezleri’nde (TSM) aşı randevusu almaya gerek olmadan yapılabilmektedir. İlçelerimizde ve merkezde ise üniversite öğrencilerine yönelik yerinde aşılama hizmeti verilirken, Evde sağlık hizmeti almakta olan veya bakıma muhtaç vatandaşlarımıza talepleri halinde evde aşı uygulaması da devam etmektedir.

Tüm ilçelerimizde köy muhtarlarımız ile iletişim halinde yerinde aşılama planlamaları sürmektedir. 2 doz Sinovac aşısı olan vatandaşlarımızın ikinci dozdan en az 60 gün sonra diledikleri aşı ile 3. dozu olmaları, yine 2 doz Biontech ile aşılanmış vatandaşlarımızın ise son dozdan altı ay sonra 3. doz aşı ile aşılanmaları bağışıklığın devamı açısından çok önemlidir. Aşılanmayan, 2. veya 3. doz aşısını tamamlamayan tüm vatandaşlarımızı aşılarını yaptırmak üzere sağlık kuruluşlarımıza bekliyoruz, dedi.’’

“Aşımızı Olalım Sağlığımızı Koruyalım”

Baştürk açıklamasına şöyle devam etti. “ayrıca, Sağlık Bakanlığımızın açıklamaları doğrultusunda artık gebeliğin tüm dönemlerinde korona virüse karşı aşılama önerilmekte olup anne adaylarımızı aşılanmaya davet ediyoruz. Emziren annelerimizin de aşılarını ihmal etmemelerini istiyoruz. Aşı, maske ve mesafe ile üstesinden gelebileceğimiz pandeminin bir an önce etkisini kaybetmesi için herkesi sağlık kurumlarımıza bekliyoruz. Hep birlikte mücadele ederek aşı ile toplumsal bağışıklığı elde edeceğiz. Aşımızı olalım sağlığımızı koruyalım. Haydi, Çanakkale aşıya, diye sözlerini tamamladı.’’



Sağlık 18.11.2021 18:24:00 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71