Ayasofya'daki Heyecan Biga'da da Yaşandı

Ayasofya

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl sonra kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı. Ayasofya’nın ibadete açılmasının sevinci tüm Türkiye’de olduğu gibi Biga’da da hissedildi. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, meclis üyeleri ve vatandaşlar Çarşı Camii’nde Cuma namazını kıldı.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ve yönetimi, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Bülent Korkmaz ve Saim Yılmaz, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner, Biga Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici ve Kadın Kolları Başkanı Nesrin Sirkeci’nin de katıldığı ziyarette Biga’ya yönelik istişarelerde bulunuldu. 

Ayasofya'daki Heyecan Biga'da da Yaşandı
Ayasofya'daki Heyecan Biga'da da Yaşandı

Ziyaretin ardından Biga Belediyesi hizmet binasından Çarşı Camii’ne yürüyen başkanlar ve beraberindekiler esnafa hayırlı işler dileyerek sohbet etti. Cuma namazının ardından lokma ikramında bulunulurken, Çarşı Camii şadırvanına asılan ‘zincirler kırıldı Ayasofya açıldı’ yazılı afiş önünde hatıra fotoğrafı çektirildi. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici ve MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya daha sonra vatandaşlarla sohbet ederek çay içti.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı açıklamada, “AK Parti İl Başkanımız Naim Makas ve AK Parti İlçe Başkanımız Hasan Sepici’nin makamımda bizleri ziyaretinin ardından Başkanlarımızla birlikte cuma namazı öncesi esnafımızı ziyaret ettik. 86 yıllık hasretimizin son bulduğu bu büyük ve tarihi günde Ayasofya’da kılınan ilk cuma namazı münasebetiyle hemşerilerimize lokma ikramında bulunduk. Ayasofya’mızın ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyor, bizlere bu mutluluğu yaşatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Ayasofya'daki Heyecan Biga'da da Yaşandı
Ayasofya'daki Heyecan Biga'da da Yaşandı

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ise, “86 Yıl sonra Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifine, asl vasfını kazandırıp, milletin arzusuna tercüman olanlardan rabbim razı olsun. Bugünü bizlere nasip eden Cenab-ı Hakka şükürler olsun. Bu duyguyu Biga’da yaşadık. Hemşehrilerimizle bir araya geldik ve Cuma namazımızı Çarşı Camii’nde kıldık” ifadelerini kullandı.

Ayasofya'daki Heyecan Biga'da da Yaşandı
Ayasofya'daki Heyecan Biga'da da Yaşandı

 



Biga 24.07.2020 19:15:00 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71