Ayhan Gider Çan ve Yenice’de Muhtarlarla buluştu

Ayhan Gider Çan ve Yenice’de Muhtarlarla buluştu

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çan ve Yenice ilçelerinde muhtarlarla bir araya geldi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çan ve Yenice ilçelerinde muhtarlarla bir araya geldi. Yasama yılının tamamlanmasının ardından, meclis çalışmaları hakkında bilgi veren Gider, yeni dönem öncesi muhtarların taleplerini aldı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, TBMM’nin çalışmalarının tamamlanmasının ardından Çanakkale’de ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Çan ve Yenice ilçelerinde düzenlenen bazı programlara katılan Gider, iki ilçede muhtarlarla bir araya geldi. 28. Yasama Dönemi 2. Yasama Yılında yapılan düzenlemeler, Çanakkale’ye kazandırılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Gider, muhtarlardan da yeni döneme ilişkin talep ve önerilerini aldı.

Pilot bölge çalışmaları
Muhtarların, köylerin su temini ile ilgili sorularını da yanıtlayan Gider, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bu konuda Çanakkale’nin pilot bölge olabilecek atılımlar yaptığına dikkat çeken Gider, “Barajlardan köylere su verebilir miyiz? Bunun çalışmasını bir taraftan yapıyoruz. Ama şu anda öyle bir uygulama yok. İnşallah Çanakkale’yi pilot bölge olarak alıp burada o denemelere başlayacağız. Ama o zamana kadar sondajları harekete geçirmek zorundayız. Yetmiyorsa yeni sondajlar yapmak zorundayız” dedi.

Gölet ve Sulama çalışmalarını yakından takip ediyoruz
Özellikle Çan ve Yenice’de sulama suyu teminine yönelik yatırımların da sürdüğünü hatırlatan Gider, “DSİ’nin bölgemizde devam eden 26 ihale aşamasında 25 projesi var. Bunlardan bir bölümü, Çan ve Yenice ilçelerimizde. Çan Yaykın Göleti, Çanakkale-Çan Altıkulaç Göleti Dolusavak Boşaltım Kanalı Rehabilitasyonu çalışmaları sürüyor. Yenice Yukarıinova Göleti tamamlandı. Çan Dereoba Göletinde Nisan ayında yer teslimi yapılarak iş başladı. Çan Dondurma ve Hacılar göletlerinin ihale süreçleri devam ediyor.  Yine iki ilçemizde de yapımı daha önce tamamlanan göletlerimizde sulama işleri yapım ve ihale aşamalarında sürüyor. Tüm bu çalışmaları da yakından takip ediyoruz” diye konuştu.



Gündem 14.08.2024 12:57:51 0
  • Pazartesi 24.4 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 26.6 ° / 17.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.7 ° / 17.1 ° false
  • BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,01% 0,35
  • EURO

    37,84% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2821,38% 0,43
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75