Ayhan Gider;” Şapka Düştü Kel Göründü!”

Ayhan Gider;” Şapka Düştü Kel Göründü!”

28 Nisan’da Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz’a özel açıklamalarda bulunan HDP eş başkanı Mithat Sancar’ın CHP’ye destek açıklaması üzerine Çanakkale AK Parti Milletvekili adayı Ayhan Gider’den tepki açıklaması geldi.

Millet İttifakı'nın 7. ortağı HDP kanadının eş başkanı Mithat Sancar, Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’na verecekleri desteğin detaylarını anlatırken Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’nın diğer ortaklarından henüz bir açıklama gelmedi.

Şimdiye kadar doğrudan bir açıklama olmasa da verilen çeşitli mesajlarla HDP grubunun Kemal Kılıçdaroğlu’na olan desteği bu açıklamayla resmiyet kazanmış durumda.

Saymaz’ın haberine göre sürecin başından beri aday açıklaması yapmayan ve seçimler için de bir aday belirlemeyen HDP grubunun Kılıçdaroğlu’na olan desteklerinin altında amaç birliği olduğu ifade etti.

İsmail Saymaz’la yaptığı görüşmede amaç birliğinin detaylarını da aktaran Sancar, demokratik olarak düzenleme ve mevcut siyasi işleyişi değiştirmek gibi iki ana amaçları olduğunu ifade ederek HDP olarak seçim sürecinde anahtar rolü oynama isteklerini de yineledi.

Bu iki amaç ve barış beklentileri doğrultusunda Kılıçdaroğlu’na desteklerini resmileştiren HDP eş başkanı Mithat Sancar, HDP kanadının bir beklentisi olmadığını ifade etti.

Muhafazakâr ve milliyetçi seçmenden oy beklentisi olan başta İYİ Parti olmak üzere Millet İttifakı’nın diğer ortaklarından da herhangi bir açıklama gelmemiş olmasının, kendi seçmen kitlelerinde nasıl bir tepki uyandıracağı merak konusu.

HDP ve Millet İttifakı arasındaki bu gizli birlikteliğin Sancar’ın açıklamalarıyla ayyuka çıkmasına Çanakkale’de ilk tepki AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Ayhan Gider’den geldi.

Gider bu destek üzerine; “Bebek katili PKK’nın siyasi uzantısı olan ve 2023 seçimlerine Yeşil Sol Parti maskesiyle çıkan HDP grubu eş başkanının yaptığı Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasının ardından hala şehitlerimizi göz ardı edip CHP’nin peşinden giden millet ittifakı ortaklarını vicdanlarıyla baş başa bırakıp aziz milletimizin sandık adaletine havale ediyorum.” dedi.

Önceki açıklamalarına atıfta bulunan Gider: “Daha önce ifade ettiğimiz gibi bu seçimin PKK’nın varlık yokluk seçimi olduğunu yinelemekte fayda görüyoruz. Daha öncesinde de HDP ve Millet İttifakının iç içe olduğunu, masanın 7. ortağı olduklarını ifade etmemize rağmen Millet İttifakından bir yalanlama gelmemişti. Fakat şimdi tam anlamıyla ‘şapka düştü, kel göründü!’  Sadece Erdoğan gitsin diye, ‘denize düşen yılana sarılır’ mantığıyla HDP’den oy bekleyenlerin büyük bir gaflet içinde olduklarını buradan hatırlatmak istiyoruz.” şeklinde devam etti.

Ayhan Gider bu destek açıklamasına gösterdiği tepkiyi: “Ülkeyi bölme arzusu herkes tarafından bilinen bir terör örgütünün siyasi uzantısıyla şehit ailelerimiz ve gazilerimizin hatta bütün Türkiye’nin gözü önünde kol kola yürümek çok büyük bir basiretsizliktir. Her ne kadar CHP ile HDP arasındaki gönül bağını biliyor olsak da DEVA Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin vatansever millet vekillerinin, vatansever seçmenlerinin artık bu ilişkiye ne zaman tepki göstereceklerini de merakla bekliyoruz. Aziz milletimiz bu vatan sevgisini reklam olarak kullanan, şehitlerimizin kanını çiğneyerek PKK ile kol kola Kılıçdaroğlu’na oy toplamaya çalışanlara en güzel tepkiyi sandıkta verecektir.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.  



Siyaset 1.05.2023 08:15:56 0
  • Perşembe 20.4 ° / 11 ° Güneşli
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,47% 0,32
  • EURO

    34,67% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2410,63% 1,29
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00