Bahçeli Muhtarlığının Çalışmaları Devam Ediyor

Bahçeli Muhtarlığının Çalışmaları Devam Ediyor

Biga Kent Konseyi Erdoğan Başer ile Bahçeli Köyü Muhtarı Cahit Ormanlı ile görüştü.

Biga Kent Konseyi Erdoğan Başer ile Bahçeli Köyü Muhtarı Cahit Ormanlı ile görüştü.

Biga Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdoğan Başer'in haber sitemize gönderdiği demeçte, ‘’Bahçeli Köyü Muhtarı Cahit Ormanlı ile Bahçeli Köyü mezarlığında görüştük, yıkılmak üzere olan eski duvarın yerine yenisinin yapılacağı, Bigalı Gazi Mehmet Çavuş’un kabrinin bulunduğu Mezarlıkta duvarların kötü görüntüsü ve  risk teşkil ettiği, düzenlemenin gerektiğinin uzun yıllardan beri konuşulduğunu bilmekteyiz. Özveri ile çalışan Muhtar Cahit Ormanlı duvarları baştan sona yeniliyor.

Son yıllarda derneğin kurulmasında ve Mehmet Çavuş'un bilinirliğini artmasında emeklerimiz oldu. Bahçeli Köyü ve Mehmet Çavuş, Çanakkale Şehitliğine geçenlerin ilçemizde  duraklamaları açısından önem arz ediyor.

Mehmet Çavuş'un Bahçeli Köyü'ndeki son yıllarını geçirdiği evi ve mezarlıktaki kabri için her geçen gün hazırlıklar devam ediyor. Son yıllarda köye ziyaretçi sayısının arttığı ve mezarlıkta araç park etmenin uygun olmadığı gözlemleniyordu. Bahçeli Muhtarı Cahit Ormanlı'dan mezarlığa yapılan duvar ve yol düzenlemesi ile, aynı zamanda gelen misafirlere geçici araç park etme olanağının sağlanacağı bilgisine de ulaşıyoruz.

Köy meydanında bulunan ve  geçtiğimiz yıllarda çınar gölgesindeki balkonunun düzenlendiği, Mehmet Çavuş'un fotoğraflarının köşesi olan mekan, gelenlere daha iyi hizmet sunmak adına köy muhtarlığınca işletiliyor.Odun ateşinde çay yapılan mekan sabahın erken saatlerinden, gece de hizmet sunuyor.

Turizm açısından önem arz eden Nilüfer Gölu'ne gitmek isteyenler Bahçeli'den Hoşoba Köyü üzerinden Nilüfer Gölüne de geçebilirler"

 



Biga 24.06.2022 10:40:00 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61