Bahçelili Gönüllüler Her Sömestrde Mezarlıkta Buluşuyor

Bahçelili Gönüllüler Her Sömestrde Mezarlıkta Buluşuyor

Ocak ayının son haftalarında başlayan sömestr tatilinde, birkaç yıldan deri Bahçelili gönüllüler, çocukları ile birlikte mezarlıkta buluşuyor ve temizlik yapıyorlar.

Bigalı Mehmet Çavuş ölüm yıldönümü olan 3 Şubat’ta kabri başında okunan dualar ile her yıl anılıyor. Ocak ayının son haftalarında başlayan sömestr tatilinde, birkaç yıldan deri Bahçelili gönüllüler, çocukları ile birlikte mezarlıkta buluşuyor ve temizlik yapıyorlar.

Biga Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Bigalı Mehmet Çavuş Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Başer verdiği demeçte, ‘’birlik ve beraberlik içerisinde, gönüllü olarak toplum yararına yapılan işlere birkaç kez gelen sürekli katılmak istiyor. Birkaç yıl önce Mehmet Çavuşun kabrinin etrafındaki ağaçların alt dallarının yoğunluğu sebebiyle mezarlığın kasvetli bir görüntüsü vardı.

Birkaç yıl önce Mehmet Çavuş yönetim kurulu üyesi Rahmetli Emin Çiftçi merdivene çıkarak testere ile alt dalları kesmişti.  Yönetim kurulu üyeleri her yıl gönüllü olarak kabrin etrafı için özveri ile dertleniyor ve çalışıyor. Kış aylarında temizlik konusunda eleştiride bulunanlar oluyor. Kış ayları ateş yakmada çok risk oluşturmaması sebebiyle doğa temizliklerinde avantaj oluşturmaktadır.  Soğuk olması sebebiyle çocuklarını getirmeyenler oluyor. Oysaki dirençli toplum için gelecek nesillere öğretimde bulunmak çok önemli.

Geçtiğimiz yıllarda genç gönüllüler ile mezarlık temizliği esnasında, gençlerin özverisi ve programdan memnuniyetleri görülmeye değerdi. Bahçelili İsmail Uz ile temizlik anında görüşüyoruz, Uz; ‘’insanın içinden gelecek, zorla olursa kaytaran çok olur, ben ayda bir mezarlığa geliyorum elimden geleni yapıyorum, diyor.’’

Köyde yaptığımız görüşmede, köyden birinin geçtiğimiz hafta gönüllü olarak iş makinası ile çalıştığı bilgisine ulaşıyorum. Muhtarlık yaz aylarında farklı yöntemler ile mezarlığın temizliği için çalışıyor. Az sayıda gönüllü ile kısa zamanda yapılan işçilik sonrasında, mezarlık kasvetli yapıdan, ferah bir hale doğru yön aldığı kanaati oluşuyor.’’

 



Yaşam 24.01.2022 18:19:00 0
  • Cumartesi 30.8 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Pazar 29.4 ° / 18.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 29.4 ° / 18.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9762,56%-0,68
  • DOLAR

    34,18% 0,14
  • EURO

    38,10% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2926,70% -0,21
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,00