Basın Mensupları Gazeteciler Gününde Anlamlı Bir Karar Aldı

Basın Mensupları Gazeteciler Gününde Anlamlı Bir Karar Aldı

Biga’da görev yapan basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya geldi.

Biga’da görev yapan basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya geldi. Biga Fenerbahçeliler Dernek Lokalinde bir araya gelen basın mensupları, Biga Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulması ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Basın demokratik ülkelerde 4'üncü güçtür. İşini iyi yapan, amacı sadece vatandaşa doğru bilgi ulaştırmak olan, yapıcı eleştiride bulunan, eksikleri gören ve doğruları yazmaktan korkmayan medya, halkın ve yöneticilerin yararınadır.

Objektif, basın meslek ilkelerine göre yayıncılık yapan, özgür ve halk yararına çalışan medya mensupları olarak ülkemizin gelişiminde, toplumsal adaletin sağlanmasında önemli bir rolümüz olduğunu kabul ediyoruz. Bu bilinçle işimizi iyi yapmaya çalışırken, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları gibi önemli kurumları yönetenlerin de eleştirilerden korkmaması ve hür yayın organlarından memnuniyet duymaları gerektiğini düşünüyoruz.

Basın özgürlüğünü hepimizin, herkesin bu mantıkla savunması bir zorunluluktur.

Biga’da yer alan basın emekçileri olarak kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğumuzun gereğini yerine getirebilmek için dayanışma içinde olmamızın gerekliliğiyle bir araya geldik. Bundan sonraki süreçte meslek etiğini korumak için her tür tehdit, baskı ve meslek onurunu hiçe sayan kişi ve kurumlara karşı dayanışma içinde olmaya karar verdik.

Gazetecilik mesleğinin yaşaması, gazetecilik etiğiyle hazırlanan doğru haberlerin topluma ulaştırılması için mesleğimizi korumak zorundayız. Kişilerin ve kurumların keyfi uygulamalarına ve mesleğimize yönelik tehditlerine asla göz yummayacağız. Bu amaçla Biga'da uzun yıllardır görev yapan basın emekçileri olarak bugün, yani '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde dayanışmamızı resmileştirme kararı aldık. Bu vesileyle yol haritamızı belirlemek üzere yeniden toplanacak ve hep birlikte hareket edeceğiz.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde, yılda bir defa yazılan mesajlardan daha fazlasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Herkesin bir gün, uğradığı haksızlıkla başa çıkabilmek ve hakkını arayabilmek için özgür ve doğru habercilikten yana bir gazeteye ihtiyacı olacaktır. Resmi, basın savcılığı tarafından denetlenen yayınlar aynı zamanda güvenilir yayınlardır. Bizler bu vesileyle bir araya geldik.

Başta geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden meslek büyüğümüz Ferit Kavas olmak üzere hayatını kaybeden tüm gazetecilere Allah'tan rahmet, ailelerine ve camiamıza baş sağlığı dileriz. Birlik ve dayanışma ruhuyla çıktığımız bu yolculuğun hem camiamıza hem de Biga’mıza hayırlı olmasını dileriz.



Biga 11.01.2022 19:25:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    8844,9%0,43
  • DOLAR

    32,25% 0,25
  • EURO

    35,11% 0,74
  • GRAM ALTIN

    2276,66% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3858,52% 0,61