BASKAN ELMAS: "ÇOCUKLAR BUGÜNÜMÜZ VE GELECEGIMIZDIR"

BASKAN ELMAS:

Cumhuriyet Halk Partisi Biga Kadin Kolu Baskani Özge Elmas,yazili bir basin açiklamasi yapti.Baskan Elmas açiklamasinda;"Çocuk istismarini mesrulastirmaya çalisan, laik ve demokratik bir ülke oldugumuz gerçegini yok saymaya çalisan zihniyetin karsisinda

CHP Kadin Kolu Baskani Baskani Özge Elmas'in açiklamalari su sekilde:

"Çocuklar bugünümüz ve gelecegimizdir. AKP zihniyeti bugünümüzü ve gelecegimizi karanliga gömmek istiyor.
Çocuk yasta, erken ve zorla evlilikler çocugun insan hakki ihlalidir ve suçtur. Ayni zamanda çocuklara ve kadinlara yönelik siddet biçimlerinden biridir ve çocuklarin egitimini, sagligini, sosyal, psikolojik ve kültürel gelisimlerini engeller. Çocuklarin özgürlüklerini kisitlar.
AKP zihniyeti istismar vakalarinin önünü açan politikalarini ilmek ilmek ördü. 4+4+4 egitim sistemine geçilerek kiz çocuklarinin erken yasta ve zorla evlendirilmelerinin önü açildi. Ülkemiz çocuklari istismar edenlerin “cezasizlikla” ödüllendirildigi bir utanç tablosuna dönüstürüldü. Kadini ikinci cinsiyet olarak gören zihniyet, çocuk istismarinda “rizadan” bahsetti.
Çocuga yönelik cinsel istismar ile ilgili af ve istismar eden kisi ile evlilik için yasal düzenlemeleri isitip isitip önümüze getiriyor.
21. yüzyilda dahi ülkemizde milyonlarca çocuk yasal haklarindan mahrum birakiliyor. Yasal olarak çocuk evliliklerini mesru kilmak için her firsatta adim atmaya çalisan AKP iktidari, muhalefetin ve kadin örgütlerinin direnisi nedeniyle bu sapkin kanunu yasallastiramiyor. Ama kendisine yakin çevrelerde yasanan istismarlarin üzerini örtüyor. Çocuklarin istismarcilari tarafindan her gün istismar edilmesine göz yumuyor.
Bizler yasanan bu skandallara sessiz kalmadik, kalmiyoruz. Tarikatlarda, vakiflarda ve cemaatlerde gündeme gelen hiçbir istismar skandalinda susmadik! Susmayacagiz!
Çocuk istismarini mesrulastirmaya çalisan, laik ve demokratik bir ülke oldugumuz gerçegini yok saymaya çalisan zihniyetin karsisinda dimdik durduk, duracagiz!
Çocuk istismari suçtur! NOKTA.
Çocuklarimizi AKP zihniyetinin karanligina teslim etmeyecegiz. Iktidarimizda, çocuk istismari ve kadina yönelik siddetle ilgili özel mahkemeler kuracagiz. Çocugun rizasindan bahsedeni bakanlikla ödüllendiren, ‘bir defadan bir sey çikmaz’ diyen, istismara ugrayan çocuklari delil yetersizligi nedeniyle bir kez daha istismara ugratarak delil toplamaya zorlayan bu zihniyeti ilk seçimlerde sandiga gömecegiz.
Geliyor Gelmekte Olan!"



Siyaset 20.12.2022 14:03:48 0
  • Salı 25 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 14.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    9814,19%0,59
  • DOLAR

    32,40% 0,14
  • EURO

    34,49% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2457,22% 0,77
  • Ç. ALTIN

    4093,50% 0,00