Başkan Erdoğan, Deprem Çalışmalarını Anlattı

Başkan Erdoğan, Deprem Çalışmalarını Anlattı

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, geçtiğimiz yıl yaşanan büyük deprem felaketinin yıl dönümünde Biga basınıyla bir araya gelerek, belediyenin deprem çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

İlgili birim müdürlerinin de katılımlarıyla geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştiren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan;

"Ülkemiz deprem ülkesi, geçtiğimiz yıl yaşadığımız büyük acı, daha eskilerde yaşadığımız trajedileri asla unutmuyoruz.

Biga Kentsel Dönüşümün Öncüsü Olacak

Biga İlçesi Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'nin Hazırlanması işi kapsamında, ilgili bakanlığımıza sunumunu gerçekleştirdiğimiz 4 aşamadan oluşan projemiz ile Biga’mız kentsel dönüşüme öncü olacak.

Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu

DOHAD (Doğa Hareketler Araştırma Derneği) ile birlikte afet zararlarının azaltılması amacıyla Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu Kurulumu ve Değerlendirilmesi protokolü imzalandı. Büyük depremlerin öncesinde uyarı yapılabilmesi ve riskin yükseldiğinin önceden tespit edilebilmesi amacıyla imzalanan bu protokol kapsamında Biga'mızda 2 bölgeye yer altı hareketlerini izleyen deprem istasyonları kuruldu. Takip cihaz itfaiye binamızda, aylık raporlar alınıyor ve anlık doğa hareketlerini takip ediyoruz.

Belediyemiz bünyesinde kurulan “Hafif Arama Kurtarma” Ekibi

AFAD Çanakkale tarafından verilen eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. Biga Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde teorik eğitimlerin ardından Çanakkale'deki tatbikat sahasında uygulamalı Arama Kurtarma Eğitimi’ne geçildi.

Umut Dolu Yardım Seferberlikleri

Ülkemizde yaşanan büyük felaketler sonrasında Biga Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Gerekli olan tüm mevcudiyetimiz ile afetzede vatandaşlarımızın yanında olduk.

Biga Belediyesi olarak büyük sorumluluklarımızın farkındayız.” dedi.



Gündem 6.02.2024 21:03:06 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19