Baskan Erdogan: Yüzünüzdeki Gülücük Kalplerde Açan Güle Dönüsüyor

Baskan Erdogan: Yüzünüzdeki Gülücük Kalplerde Açan Güle Dönüsüyor

Biga Belediyesi, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla ‘Sevgi Varsa Engel Yok’ temasiyla program düzenledi. Programda konusan Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, “Yüzlerinizdeki gülücük, her birimizin kalbinde açan birer güle dönüsüyor. Iyi ki var

3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda ‘Sevgi Varsa Engel Yok’ sloganiyla Cumhuriyet Dügün Salonu’nda düzenlenen programa Biga Kaymakami Erdinç Dolu, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Belediye Meclis Üyeleri, Ilçe Milli Egitim Müdürü Erkan Bilen, muhtarlar, sivil toplum kurulusu temsilcileri, dernek üyeleri, engelli vatandaslar ve aileleri katildi.

Programda konusan Biga Kaymakami Erdinç Dolu, “Hayatin akisi içerisinde kaderimizi bilemiyoruz. Belki bir gün bizlerde bazi hususlarimizi kaybedebiliriz, göremeyebiliriz, duyamayabiliriz, konusamayabiliriz. Ancak su bir gerçekki ve herkesin bu duyguya sahip oldugunu düsünüyorum. Kalplerdeki sevgi ve yüregimizdeki sicakliktir. Sizlerin önlerinizdeki engeli kaldirmak bizlerin temel görevidir. Özellikle devletimiz son yillarda egitimden sagliga, spordan sosyal hayata kadar birçok önemli Projeyi hayata geçirdi. Önümüzdeki engellerin kaldirilmasini temenni ediyorum. Basta dernek baskanimiz olmak üzere tüm vatandaslarimizin kardeslerimizin bu özel gününüzü kutluyorum Sizleri sevgiyle saygiyla kucakliyorum. Bir gün degil her gün yaninizdayiz, iyi ki varsiniz” ifadelerini kullandi.

Engelsiz bir dünyanin sevgi ve farkindalikla mümkün oldugunu söyleyen Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, “Bugün bu anlamli günde burada olmaktan, sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü yüzlerinizdeki gülücük, her birimizin kalbinde açan birer güle dönüsüyor. Konusmama bu duygularla baslayarak 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nün, sehrimizdeki, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeslerimiz için hayirlara vesile olmasini diliyorum. Engelsiz bir dünyanin da; sevgiyle, farkindalikla ve toplumsal duyarliligin artmasiyla mümkün olduguna inaniyorum. Bugün sevginin en güzel halini hatirladigimiz özel bir gün. Sevgiyi paylasarak tüm engelleri asacagimiz, farkliliklarin ortadan kalktigi bir dünyanin umut edildigi bir gün. Sevgi varsa engel yoktur, sevginin asamayacagi engel yoktur. Siz kardeslerimizin yanlarinda olmaya ve haklarini korumaya devam ediyoruz. Sizlerin azim ve kararliligi, bizlerin çalisma ve gayretleriyle bir bütün olmayi kalpten sürdürüyoruz. Her zaman oldugu gibi engelsiz ve erisilebilir bir Biga anlayisiyla gönüllerinize dokunmak için var gücümüzle daha iyisinin pesinde oluyoruz” dedi.

Biga Belediyesi’nin engellilere yönelik destek ve projelerine deginen Baskan Erdogan, “Bu anlayisla sehrimizin tamamina hizmet verebilecek potansiyeldeki her bir insanimiza nefes olacak Çavusköy Açik Hava Spor Kompleksi ve Engelsiz Yasam Merkezi için önemli bir adim attik. Mahallemizin girisindeki köprünün hemen sol tarafinda kalan 122 bin metrekarelik araziyi bedelsiz olarak Belediyemize kazandirdik. Ayrica bu alana medeniyetimizin ve kültürümüzün yasayacagi Atli Binicilik ve Okçuluk Tesisi kazandirmayi planliyoruz. Çavusköy Özel Egitim Okulumuzun hemen arka tarafindan yapmayi planladigimiz bu projemizle ilgili de çalismalarimizi sürdürüyoruz. Özellikle, otizmli, fiziksel ve zihinsel engelli çocuklar at üstünde tedavi olarak bilinen “Hipoterapi” yöntemi ile rehabilite edilip sagligina kavustugunu hepimiz biliyoruz. Ayrica biliyorsunuz Biga’mizin düsman isgalinden kurtulusunun 100’üncü yil dönümü etkinliklerinde sehrimize kazandirdigimiz Mehmet Akif Ersoy Yari Olimpik Kapali Yüzme Havuzumuzda yüzme yarislari oldu. Benim en çok duygulandigim an orasiydi. Çünkü küçük yas grubu çocuklarimizin iki metre derinligindeki havuzda gösteri yüzüsü yapmalari, özellikle engelli çocuklarimizin o havuzda yüzmesi beni çok duygulandirdi” diye konustu. 

Baskan Erdogan, sözlerini su sekilde sonlandirdi: 

“Sevgi Varsa Engel Yok temasiyla düzenledigimiz bu özel programimizda birbirinden renkli etkinliklerle eglenecegiz. Hem eglendigimiz gibi hem de verdigimiz mesajlarla farkindalik olusturacagiz. Öte yandan Biga Engelliler Dernegi yönetimine, ilçemizdeki Çavusköy Özel Egitim Is Uygulama Merkezi Okulu, Naz, Rengin ve Murat Nohutçu gibi özel rehabilitasyon merkezlerinin vefakar ekibine, okullarimizin özel egitim sinifi ögretmenlerine gösterdikleri üstün çalisma ve gayretlerinden dolayi da tesekkür ediyorum. Bu duygu ve düsüncelerle 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nün, Biga’mizdaki tüm engelli vatandaslarimiz için hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum. Tüm engelli kardeslerimizin aileleri ile birlikte huzur ve mutluluk içerisinde hayatlarini sürdürmelerini diliyorum.”

Biga Engelliler Dernegi Baskani Havva Bacak, “Gözlerinizin görmedigini dogadaki binbir rengi göremediginizi ya da yürüyemediginizi gönlünüzce kosamadiginizi fikirlerinizi ifade edemediginizi tek basina yemek yiyemediginizi sevidiklerinizin sesini duyamadiginizi hiç düsündünüz mü? Bugün gündeme gelen engelliler iste hergün böyle yasiyorlar. Toplumun ayrilmaz parçasi olan biz engelliler umutla ve gelecege güvenle bakabilmemizi saglayacak imkanlara kavusturulmamiz devletimizin öncelikleri arasinda yer aliyor. Bu konuda Kaymakamliklara, Belediyelere, sivil toplum kuruluslarina çok is düsüyor. Dernek olarak da elimizden geldigince engelli kardeslerimizin yaninda olmaya çalisiyoruz. Bizi yalniz birakmayan herkese çok tesekkür ederim” dedi.

Konusmalarin ardindan sanatçi Sevgi Onur’un sarkilariyla doyasiya eglenen ve oynayan katilimcilar sihirbaz, jonglör, maskotlar ve palyaço ile keyifli anlar yasadi.

1/5
Baskan Erdogan: Yüzünüzdeki Gülücük Kalplerde Açan Güle Dönüsüyor

1


2/5
Baskan Erdogan: Yüzünüzdeki Gülücük Kalplerde Açan Güle Dönüsüyor

2


3/5
Baskan Erdogan: Yüzünüzdeki Gülücük Kalplerde Açan Güle Dönüsüyor

3


4/5
Baskan Erdogan: Yüzünüzdeki Gülücük Kalplerde Açan Güle Dönüsüyor

4


5/5
Baskan Erdogan: Yüzünüzdeki Gülücük Kalplerde Açan Güle Dönüsüyor

5




Gündem 20.12.2022 14:03:49 0
  • Salı 14.4 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.5 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 20.4 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00