BASKAN ÖNDER: "YASAL YÜKÜMLÜLÜKLERINI YAPMA NIYETLERI YOK"

BASKAN ÖNDER:

Çanakkale Kati Atik Birligi toplantisinda, Il Genel Meclisi Baskani Nejat Önder, belediyelere kurumsal isbirligi teklif ettigini belirtti. Baskan Önder sokak hayvanlarinin rehabilite edilmesini ve kisirlastirilmasini önerirken. “Her hayvan Allah’in eseri

“HAYVANLAR KORUMA KANUNU BELEDIYELERE SORUMLULUK YÜKLEMEKTEDIR”

Çanakkale il genelinde de sokak hayvanlari hakkinda ciddi sikâyetler oldugunu ifade eden Il Genel Meclis Baskani Nejat Önder; “Ilimizde basibos sokak hayvanlari bazen sikâyetlere neden olmakta, bazen de sokak hayvanlarina yapilan vahsice muamelelerle yüregimizi acitmaktadir. 5199 Sayili "Hayvanlar Koruma Kanunu" Belediyelere sorumluluklar yüklemektedir” hatirlatmasinda bulundu.

“5 BELEDIYE BASKANINA ÖNERILERDE BULUNDUM”

Çanakkale Kati Atik Birligi üyesi 5 belediye baskani ile bir araya gelerek sokak hayvanlari konusunda önerilerde bulundugunu açiklayan Önder; “Il Genel Meclis Baskani olarak bugün ki ÇAKAB( Çanakkale Kati Atik Birligi) toplantisinda Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi, Çardak Belediyesi, Lapseki Belediyesi ve Umurbey Belediyesi olmak üzere bes belediyemize tüzüklerinde degisiklik yaparak, bütçelerinden ayiracaklari paylarla sokak hayvanlari için barinak, bakim evi, hayvan hastanesi ve rehabilitasyon merkezini de kapsayacak sekilde kompleks tesisler kurabilmek ve bu tesislerde veteriner, bakici, yardimci personel bulundurmak ve gönüllü kuruluslarla isbirligi yaparak hareket etmelerini, sokak hayvanlarinin çözümünün de öldürerek, zehirleyerek yada köylere, ilçelere atilarak degil de kisirlastirma ve küpe islemi yaparak hayvanlarin islah edilmesi önerisinde bulundum” dedi.

“YASAL YÜKÜMLÜLÜKLERINI YAPMAK YERINE TOPU TACA ATIYORLAR”

Gerektigi halde Il Özel Idaresinden kaynak aktarmayi da teklif ettigini açiklayan Önder, maalesef belediye baskanlarinin sorumluluklarindan kaçtigini su sözlerle açikladi; “ Çanakkale Il Özel Idaresi olarak Kati Atik Birligi üyesi bes belediyemize payimiza düsen maddi katkiyi saglamak üzere, Il Genel Meclisimizin oy çoklugu ile aldigi karari toplantida ilettim. Belediye Meclis üyelerinin ve Belediye baskanlarinin konusmalarindan anladigim, yasal yükümlülüklerinden kaçarak topu taca attiklarina üzülerek sahit oldum. Dilegim odur ki tüzük degisikligi yaparak önergeme sahip çikarlar.”

“SEÇIM VAATLERI ARASINDA HAYVAN HASTANESI YAPMAK VARDI”

Seçmenlerin oyunu almak için sokak hayvanlari ile ilgili vaatlerde bulunulmasina ragmen halen hiçbir vaadini tutmayan belediye baskanlari oldugu söyleyen Önder; “Yillar önce seçim meydanlarinda "Can dostlari yasam merkezi ve can dostlari modern hayvan hastanesi" yapma sözü verip, seçim kitapçiklarina dahi yazarak sadece seçimi kazanma yatirimi olarak kullandiklari sokak hayvanlarini hatirlayarak ve yillar önce halki aldatmadiklarini dilerim ispat ederler. Bu sefer gerçekten samimi davranarak sessiz canlara sahip çikmalarini talep ediyoruz, göreve davet ediyoruz. Biz Il Özel Idaresi olarak payimiza düsen katkiyi vermeye haziriz” ifadelerini kullandi.



Siyaset 20.12.2022 14:03:50 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36