Başkan Bülent Erdoğan’dan 18 Eylül Mesajı

Başkan Bülent Erdoğan’dan 18 Eylül Mesajı

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Erdoğan mesajında şunları kaydetti: ‘’Aziz Hemşehrilerim, Sevgili Bigalılar’’

Bugün tarihi binlerce yıl öncesine dayanan, yüzyıllardır Müslüman Türk yurdu olan, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşadığımız Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünü idrak ediyoruz. Yaklaşık iki yıldır topyekün mücadele ettiğimiz pandemiye rağmen coşku ve heyecanla tedbirler kapsamında kutlamaya çalıştığımız kurtuluş günümüzü çok şükür bu yıl bir dizi programla gerçekleştiriyoruz.

Türk milleti kadim tarihi ve bağımsızlık aşkıyla yüzyıllardır her türlü zorluğu aşmış, Allah’ın izniyle düşmanlarını bir bir halt etmiştir. Tarihler 1900’lü yılların başına geldiğinde ise Türkiye için yeniden mücadele yılları başlamıştır. Türk ordusu Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale’de emperyalist güçlere karşı Mustafa Kemal Paşa, Enver Paşa, Esat Paşa, Kazım Karabekir Paşa ve Bigalı Mehmet Çavuş gibi kahramanlarla büyük bir destan yazıp Çanakkale’nin geçilemeyeceğini göstermiştir. Çanakkale Destanı ise Milli Mücadelemizi yüreklendirmiş, düşmanlarımız tüm imkânsızlıklara rağmen Türklerin neleri başarabileceğini görmüşlerdir.

Başkan Bülent Erdoğan’dan 18 Eylül Mesajı
Başkan Bülent Erdoğan’dan 18 Eylül Mesajı

1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesi ise 30 Ağustos Zaferi’ni ve şehir şehir kurtuluşu getirmiştir. Biga’mıza ulaşan Türk Ordusu ise ilçemizdeki vatanseverlerle birlikte 18 Eylül 1922’de Yunan ve İngiliz askerini vatan topraklarından çıkarmış ilçemizi işgalden kurtarmıştır. Yaklaşık iki yıldan fazla Yunan işgalinde kalan, üzerinde kara bulutlar dolaşan, acı günler geçiren Biga’mız çok bedel ödemiştir. Kuvay-ı Milliye kahramanlarından Köprülülü Hamdi Bey, silah arkadaşları Kani Bey, Dramalı Rıza Bey, Hamdi Erdem Bey ve Dızman Mehmet Ağalar gibi birçok isim büyük mücadeleler vermiştir.

Bir asra yaklaşan bu mücadele bugün de katlanarak sürmektedir. Devletimizin her alanda hedeflerimize ve hayallerimize uygun güce kavuşması için tüm imkânlarıyla çalışmaktadır. Necip milletimizin özgürlük ve bağımsızlık arzusu milli savunma ve teknoloji alanlarında yeni hamleleri getiriyor, ortaya çıkan çalışmalar ise göğsümüzü kabartıyor. İnşallah geçmişten aldığımız ilhamla, çocuklarımızda ve gençlerimizde oluşturduğumuz milli şuurla, ilçemiz ve ülkemiz için, büyük ve güçlü Türkiye sevdasıyla çalışmayı sürdüreceğiz. Allah’ın izniyle içinde bulunduğumuz bu zorlu günleri de atlatarak sağlıklı günlere birlik ve beraberlik içinde ulaşacağız.

Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü coşku içinde idrak ederken, bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl ve İstikbâl mücadelesinde yer alan, canla başla vatan için hayatlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Köprülü Hamdi Bey’imizi, arkadaşlarını, aziz şehitlerimiz, gazilerimiz ve tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve dua ile anıyorum. Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kalpten kutluyorum. Sevgi, saygı ve selamlarımı arz ediyorum.’’



Biga 18.09.2021 11:37:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36